Vágólapra másolva!
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítójaként Orbán Viktor miniszterelnök és Puskás Ferencné is köszöntő levelet írt a szülinapját ünnepelő Real Madridnak.

A 110 éves klub partnereként a felcsúti fociakadémia is meghívást kapott az évfordulós ünnepségre, melyet péntek este rendeznek a spanyol főváros kongresszusi palotájában, élő televíziós közvetítés mellett.

A Pfla.hu szerint a helyszínen Tóth-Zele József, az intézmény szakmai irányító testületének tagja és Szilágyi László, a RealTanoda projekt vezetője képviseli a felcsúti akadémiát, míg Orbán Viktor alapító levélben köszöntötte a királyi klubot, akárcsak Puskás Ferencné.

"Ön sikeres üzletemberként jól tudja, hogy pénzért mi minden megkapható, s azt is, hogy mi minden viszont nem. A történelem, a múlt biztosan nem megvásárolható portéka, s ezért értéke felbecsülhetetlen" - idézte Orbán levelét a felcsúti honlap. A magyar miniszterelnök azt is kiemelte, a madridi múltra a magyarok is szívesen gondolhatnak vissza, miután a Real abban az időben vált világszerte elismert klubbá, amikor Puskás Ferenc révén magyar klasszisa volt.

Puskás Ferencné levelében azt hangsúlyozta, a klub nagyon nehéz helyzetükben fogadta be őket, és adott esélyt a férjének. "Azt hiszem, megfelelően élt ezzel a lehetőséggel, hiszen kilenc éven át szolgálta alázattal és örömmel a Real Madridot."

Puskást a napokban a negyedik legtöbbnek számító, 160 ezer szavazattal választották be 110 év madridi álomcsapatába.