Vágólapra másolva!

Új tulajdonos a Vasasnál, a saját nevelésűek kerülhetnek előtérbe

Tulajdonost vált, de magyar kézben marad a Vasas FC labdarúgóklub - jelentette be a piros-kék egyesület.

Egy német befektetővel is tárgyaltak a többségi tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. vezetői, de végül úgy döntöttek, hogy egy, a Vasas Akadémia tulajdonosi körét is alkotó magyar cégcsoportnak adja át a Vasas FC Kft-ben lévő üzletrészét.

"Az új tulajdonosi kör, amely élén a HunGast cégcsoport áll, a Kubala Akadémia megalapításával és a Vasas utánpótlásának magas színvonalú finanszírozásával erős alapot teremtett ahhoz, hogy Faragó Attila, a Híd Akvizíciós Zrt. elnök-vezérigazgatója az üzletrész eladásával az ő kezükbe adja át az első osztályú csapat jövőjét" - áll a klub közleményében, amely szerint a felnőtt és az utánpótláscsapat egy kézbe kerülésével a jövőbenn több saját nevelésű focista játszhat majd a Vasasban.

A cég új tulajdonosi felállásában az eddig egyszázalékos tulajdonosi részt birtokló Vasas SC is hangsúlyosabb szerepet vállal.

Az NB I-ben a 14. helyen álló Vasas pénzügyi helyzetével kapcsolatban február elsején egy sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 400 millió forint körül van az éves költségvetés, a tartozások mértéke pedig elenyésző ehhez képest.

Két hete Alfredo Demiani német tulajdonosjelölt budapesti sajtótájékoztatóján többek között arról számolt be, hogy évi kétmillió eurót áldozna az együttesre.

Kedden az anyaegyesület lemondott elővásárlási jogáról a Vasas Futball Kft-t illetően. Markovits László klubelnök ezt azzal indokolta az egyesület honlapján, hogy a lépés elősegíti a Híd Zrt. és Alfredo Demiani közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését, végül mégis magyar kézben maradt a futballcsapat.