Vágólapra másolva!
Bogdán Ádám bekerült a hét csapatába a Soccernetnél, a tekintélyes sportportál szerint a magyar kapus nélkül nem nyert volna a Bolton 3-2-re a Wolverhampton otthonában. A BBC álomcsapatába is bekerült Bogdán, egy hónapon belül már másodszor.

Bogdán Ádám március 12-én bekerült a BBC heti álomcsapatába, amikor a QPR ellen többek között egy szabályos gólt is hárított, majd a Tottenham elleni 3-1-es FA-kupa-vereség után az ellenfél edzője, Harry Redknapp azt mondta, hogy a magyar kapusé volt az egyik legjobb kapusteljesítmény volt, amit valaha láttott.

A Bolton szombaton a Wolverhamptonnal játszott, idegenben 3-2-re nyert, és a vendéggyőzelem a Soccernet.com szerint Bogdán Ádám nélkül nem jött volna össze. "A Bolton ugyan két gólt is kapott, de ez sokkal rosszabb is lehetett volna Bogdán Ádám hősies védései nélkül. A magyar kapust széles körben méltatják, amióta a Bolton első számú kapusa lett januárban, és a hétvégén ismét csúcsteljesítménnyel rukkolt elő, amivel elhallgattatja azokat, akik eddig kételkedtek a tudásában. Az első félidőben több Wolves-helyzetet is hatástalanított, Steven Fletchernek például nem egyszer meggyűlt vele a baja. A Bolton zsinórban harmadszor nyert, egyre inkább előre tör a tabellán, és köszönetet mondhat az újabb három pontért Bogdánnak" - írta a magyar játékosról a weboldal.


A hét csapata a Soccernetnél:
Bogdán (Bolton) - Branislav Ivanovic (Chelsea), Antolin Alcaraz (Wigan), Michael Williamson (Newcastle), Younes Kaboul (Tottenham) - Sebastian Larsson (Sunderland), Leon Osman (Everton), Adel Taarabt (QPR), Victor Moses (Wigan) - Papiss Demba Cisse (Newcastle), Nicklas Bendtner (Sunderland). Edző Mark Hughes (QPR).

A BBC szakírója, Garth Crooks ismét beválogatott Bogdánt a hét csapatába, döntését azzal indokolta, hogy a magyar játékosnak ez volt a legjobb idei teljesítménye.