Vágólapra másolva!
A Real Madrid hat pontot szórt el legutóbbi öt bajnokiján, amivel nagyon izgalmassá tette a spanyol bajnokságot, hiszen már csak négy pont az előnye a Barcelona előtt, és még a Nou Campban is vár rá egy rangadó. Iker Casillas szerint a Real Madrid még elveszítheti a bajnokságot, és egyelőre nem szabad a BL-elődöntővel vagy a Barca elleni meccsel foglalkozni.

"Több helyzetünk volt, mint a Valenciának, de azért nekik is akadtak lehetőségeik, úgyhogy balszerencsés esetben akár ki is kaphattunk volna. Nagyon fontos, hogy mentálisan rendben legyünk, ugyan jelentősen csökkent az előnyünk, de nem szabad siránkoznunk emiatt. A meccsek nagyon gyorsan követik egymást, de mindig csak a következőre kell figyelnünk, úgyhogy nem a Bayern elleni BL-elődöntő és nem is a Barca elleni rangadó a fontos most, hanem az Atlético elleni szerdai derbi" - nyilatkozta a 0-0-s döntetlen után Iker Casillas, a Real Madrid kapusa.

Casillas biztos benne, hogy az Atlético motivált lesz, egyrészt azért, mert a hétvégén kikapott a Levante ellen, másrészt pedig, mert nagyon régóta nem tudott győzni a Real ellen. "Elveszíthetjük a bajnokságot, hiszen matemaikailag még nem dőlt el semmi, és egy olyan rivális van mögöttünk, amelynek szintén sok forog kockán" - mondta a kapus.

A hétközi fordulóban a Barcelona a Getaféval játszik majd, a Real pedig az Atlético vendége lesz.

Forrás: AFP/Dani Pozo