Vágólapra másolva!
Nem maradt adós a válasszal Franz Beckenbauer Realról szóló nyilatkozata után José Mourinho. A madridi vezetőedző gúnyosan egyetértett a csapatát lekicsinyelő kritikákkal, és az egekbe magasztalta a Bayern Münchent a két együttes BL-elődöntője előtt.

Franz Beckenbauer, a Bayern tiszteletbeli elnöke nemrég úgy nyilatkozott, a Real egy szabványos, nem rendkívüli csapat, és nincs egy dimenzióban a Barcelonával.

"Olyan hatalmas emberek állítják, hogy egyszerű kis csapat vagyunk, mint Beckenbauer, Hitzfeld vagy Rummenigge" - idézte Mourinhót a Guardian internetes kiadása. "El kell hát ismernem, hogy kivülállók vagyunk. A Bayern viszont nagyon jó csapat, fantasztikus edzővel, remek játékosokkal, óriási intézményi háttérrel."

A portugál tréner a Guardian szerint a játékvezetőkről is ironikusan nyilatkozott. "A Real Madrid mindig minden bíróval jóban van. A játékosaim, mint mindig, most is megpróbálják segíteni a bírót, hogy nyugodtan végezhesse a munkáját, remélve, hogy helyes döntéseket hoz." A kedd esti első meccset Howard Webb fogja dirigálni Münchenben.

Mourinho egy komolyabb hangnemre áttérve arra emlékeztette az újságírókat, hogy irányításával a Real egymás után kétszer is elérte az elődöntőt a BL-ben, miközben érkezése előtt zsinórban hatszor kiesett a 16 között. "Az elmúlt 22 BL-meccsünkön ráadásul mindössze egyszer veszítettünk" - tette hozzá. "Ebben az évben szinte semmit sem veszíthetünk, miután csak a Király-kupa a miénk az előző idényből. A BL-ben és a bajnokságban is csak nyerhetünk."