Vágólapra másolva!
Jupp Heynckes szerint Franck Ribéry volt a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő (2-1) legjobbja, és a győzelem ellenére nem szabad leparkolni Madridban a busszal. José Mourinho úgy véli, szabálytalan volt a müncheniek első gólja, de nem hibáztatja érte Howard Webb játékvezetőt.

Ellopták C. Ronaldo cipőit a BL-elődöntő előtt

"Az első negyedórában a Real jobban játszott, de utána átvettük a játék irányítását, okosan játszottunk, és megérdemelten nyertünk" - kezdte az értékelést a meccs után Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője.

"Szenvedélyesen játszott a csapatom, látszott mindenkin, hogy nagyon akar nyerni. A győztes gólt szerző Gomez rengeteget dolgozott, és a végén, egy tipikus gomezes szituációban ennek meg is lett az eredménye, de a meccs legjobbja Ribéry volt. Madridban mindenképp gólt kell lőnünk, nem szabad leparkolnunk a busszal."

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint érvényteleníteni kellett volna a Bayern első gólját, hiszen Ribéry lövésénél Luiz Gustavo lesen állt.

"Igen, az egy szabálytalan gól volt, de nem hibáztatom a játékvezetővel, elfogadom, hogy így döntött. Most először kaptunk ki az idén a Bajnokok Ligájában. Jobban játszottunk, mint a Bayern, legalább a döntetlent megérdemeltük volna, de ilyen a futball. Április van, a szezon végén járunk, természetes, hogy a meccsek végére elfáradnak a játékosok, és becsúszik egy-egy hiba. Fantasztikus volt a hangulat a stadionban, de Madridban teljesen más körülmények lesznek, nem lesz könnyű dolguk a németeknek, főleg, hogy nekünk akár egy 1-0 is elég."

Ribéry gólja:


Toni Kroos, a Bayern 22 éves játékosa szerint viszont ők játszottak jobban. "Jobbak voltunk, ez nem kérdés, a Realnak összesen két vagy három helyzete volt, remekül védekeztünk. Ugyanakkor az első perctől kezdve gólra törően és nagyon motiváltan játszottunk, megérdemeltük a győzelmet."

Arjen Robben, a Bayern holland középpályása számára különleges volt a meccs, mivel ő korábban megfordult a Real Madridban is. "Nagyon nehéz a Real ellen játszani, nekem pedig még nehezebb volt, de jó eredményt értünk el, és kivívhatjuk a továbbjutást a Bernabeuban."

Mesut Özil szerint nem ez volt az idén az utolsó meccsük Münchenben, ahol a Bajnokok Ligája döntőjét is rendezik. "Kicsit szomorú vagyok az eredmény miatt, hiszen soha nem jó veszíteni, de tudom, hogy otthon nyerni fogunk, és visszatérünk Münchenbe."

Forrás: AFP/Javier Soriano
Gomez nagy harcokat vívott az egész meccsen

A Real Madrid védője, Pepe megvédte honfitársát, Fabio Coentraót, akit a hajrában a győztes gól előtt csúnyán átvert Philipp Lahm. "Nem szabad őt hibáztatni, az egész csapat tehet arról a gólról. Persze szomorúak vagyunk azért, mert kikaptunk, de egyébként jól játszottunk, és lőttünk egy nagyon fontos gólt. A Real egyik legendája, Juanito egyszer azt mondta, hogy a Bernabeuban 90 perc nagyon sok idő, mi pedig ezt ki fogjuk használni, és megfordítjuk a párharcot."

A visszavágót jövő szerdán rendezik, a másik ágon Chelsea-Barcelona párharc lesz.