Vágólapra másolva!
Ronaldo, a labdarúgó-világbajnokságok legeredményesebb góllövője szerint a brazil válogatott ugyan még nem játszik olyan jól, mint amennyire képes lenne, ezzel együtt megnyerheti a 2014-es vb-t.

Neymar új cselt talált fel, emberelőny lett belőle - videó

A világbajnok támadó, aki tagja a bő két év múlva esedékes brazíliai torna szervezőbizottságának, úgy véli, a vb-ig még összeállhat a csapat.

"Generációváltás zajlik, tény, hogy a válogatott még nem játszik igazán magas színvonalon, de 2014-ig van még idő, hogy versenyképessé váljon, és képes legyen bajnokká válni" - idézte a világ legjobbjának háromszor is megválasztott volt futballistát a brazil sportági szövetség honlapja.

Ronaldo szerint a nemzeti együttes most is a világ öt legjobbja közé tartozik, de nem az első háromba. "Semmilyen változást nem könnyű megélni. Nem szabad kétségbe esni, a fiataloknak még érniük kell, időre van szükségük ahhoz, hogy eredményeket érjenek el" - tette hozzá.

Szerinte Neymar, Pato, Ganso és Damiao lehetnek a formálódó csapat meghatározó játékosai. "Azt hiszem, közülük is Neymar a legtehetségesebb, alig húszévesen hihetetlenül ügyes. Sok gólt szerez és már meghódította Brazíliát."

Mint megjegyezte, Damiaóból lehet a következő Ronaldo: "erőteljes, gólérzékeny, jól fejel és mindkét lábával ügyes".

A fiatalok mellett ugyanakkor - Ronaldo szerint - szükség van az olyan játékosok tapasztalatára is, mint például Ronaldinho vagy Kaká, feltéve, ha képességeik legjavát nyújtva futballoznak.