Vágólapra másolva!
Nem ad esélyt volt csapatának a Vasastól múlt héten menesztett Urbán Flórián. Az edző szerint volt játékosai nem tudták átvenni az általa képviselt mentalitást, és más szakvezetővel sem lesznek képesek bent maradni az NB I-ben.

"Én nem akarom bántani a labdarúgóimat a képességeik miatt" - fogalmazott a Nemzeti Sportnak Urbán. "Tény, többségüknek ajándék az élettől, hogy NB I-ben futballozhatnak. De nem élnek vele. Mindig azt hallottam, milyen sz.r a pálya, milyen sz.r a labda, milyen sz.r minden."

A múlt kedden menesztett szakember arra panaszkodott, hogy az angyalföldi játékosok nem vették át azt a fajta mentalitást, amit próbált átadni. "Előfordult, hogy be akartam cserélni az egyik húszéves játékosomat. Az ember azt gondolná örül, hogy a patinás Vasasban futballozhat. Ehhez képest, amikor a hajrára beállt, cammogott. Én meg üvöltöttem kintről, hogy fussál már, az Isten áldjon meg! Két nappal később valaki megsúgta, az ifjú titán megsértődött, mit képzel az Urbán, hogy csak percekre rak be."

Urbán hangsúlyozta, hogy menesztése ellenére Markovits László, a klub elnöke korrekt volt vele. Ugyanakkor szerinte az őt bepanaszoló focistáknak szerepe lehetett a menesztésében. "Bizonyára belejátszott, hogy néhány játékos odament Markovits Lászlóhoz, aki akkor már visszavette a Kft.-t, és azt mondták neki, hogy azért nem tudnak futballozni, mert Urbán terrorizálja őket."

A Vasas jövőjével kapcsolatban Urbán a legrosszabb forgatókönyvet adta meg. "Kiesik Vasas. Sőt, írja meg még egyszer: kiesik. Hátha elolvassák az angyalföldi futballisták, és végre azt mondják: mit ugat ez az Urbán, már csak azért is bent maradunk."

Urbán Flórián január közepén Marijan Vlak helyére érkezett, hat meccsen egy győzelem és öt vereség volt a bajnoki mérlege, majd múlt kedden a Vasas visszahívta Urbán helyére a horvát szakembert.