Vágólapra másolva!
Josep Guardiola nem hibáztatta a 2-1-es Barca-vezetésnél büntetőt hibázó Lionel Messit a Chelsea elleni BL-kudarc után. A címvédő edzője a kiesés utáni percekben megköszönte az argentinnak, amit a klubért tett.

Barcelonában tíz emberrel is kiharcolta a BL-döntőt a Chelsea

"Nincsenek kétségeim afelől, hogy lesz néhány nagyon sötét órája a tizenegyes miatt" - idézte a Soccerway.com a Barcelona vezetőedzőjét. "Ezzel együtt a Messi iránti csodálatom továbbra sem ismer határokat. Köszönetet kell mondanunk neki azért, amit a klubért tett." A Soccerway.com szerint az argentin támadó nyolc meccsen maradt gólképtelen a londoni klub ellen.

Guardiola szerint az elődöntő visszavágóján Ramires gólja volt a kulcsmomentum, amellyel a Chelsea 2-1-re felzárkózott. "A közvetlenül a szünet előtt szerzett gól megtört minket pszichikailag. Ezzel együtt megvoltak a helyzeteink mindkét meccsen a győzelemhez, de kihagytuk az összeset. Ez nem a mi évünk."

A Barcelona elnöke, Sandro Rossel sem csinált tragédiát abból, hogy a klub a bajnokság után a BL-ben sem tudja megvédeni a címét. "Az eredmény sokkoló, de ilyen a futball. Büszke vagyok, hogy nem adtuk fel a saját stílusunkat. És ami a legfontosabb, büszkék vagyunk az edzőnkre és a játékosainkra, hogy egy ilyen szörnyű hét után ilyen érettséget mutattak."

A Barcelona a londoni 1-0-s vereség után kedden hiába vezetett már 2-0-ra, végül csak 2-2-es döntetlent játszott, így 3-2-es összesítéssel az angolok jutottak a müncheni BL-döntőbe. Guardiola csapata szombaton a spanyol bajnokságban hazai pályán 2-1-re elbukta a Real Madrid elleni rangadót, ezzel ebben a sorozatban is elveszítette az esélyét a címvédésre.