Vágólapra másolva!
Az orosz labdarúgópályák leginkább libalegelőre hasonlítanak a profi futballistákat képviselő szervezet, a FIFPro jelentése szerint.

A 2018-as világbajnokságnak otthont adó ország stadionjaiban pocsék a játéktér minősége. Vlagyimir Leoncsenko, a FIFPro technikai bizottságának tagja szerint amíg Oroszországban rengeteg pénz áramlik a sportágba, addig a pályákra keveset fordítanak.

Samuel Eto'o, az Anzsi Mahacskala kameruni sztárja, Dzsudzsák Balázs korábbi csapattársa kiemelte: eleinte az orosz hidegtől tartott, de idővel rá kellett döbbennie, hogy a fő probléma a gyep általánosan szörnyű állapota. Hozzátette: olykor éppen emiatt nem tudnak megfelelő szinten futballozni. Klubtársa, Vlagyimir Gabulov osztja véleményét: "Az orosz pályák rosszabbak, mint amilyeneken Eto'o játszott még gyermekkorában Afrikában."

Roman Sirokov, a szentpétervári Zenit játékosa, egyben Huszti Szabolcs csapattársa is szókimondó: "Ha a gondnoknak vannak tyúkjai és kecskéi, nyugodtan eressze fel őket a pályára. Futballozni úgysem lehet rajta".