Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast az NB I 26. fordulójának szombati játéknapján. Az újpestiek közel két év után nyertek ismét az utolsó előtti, azaz kieső helyen álló angyalföldiek ellen, akik még egyszer sem tudtak idegenben győzni ebben a bajnokságban. 

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC - Vasas 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3584 néző
vezette: Solymosi
Újpest: Balajcza - Kiss Z. (Nagy P., 42.), Lipták, Mihajlovic, Pollák - Vasiljevic, Eninful - Simon (Kovács D., 9.), Balogh, Barczi - Kabát (Zamostny, 5.)
Vasas: Ilizi - Takács, Kovács, Gyepes, Odoi (Ferkó, 60.) - Mehmedagic, Kovács Á. (Simek, 56.), Farkas, Bárányos (Kiss T., 67.) - Dajic, Görgényi
gól: Vasiljevic (49., 11-esből), Lipták (65.)
sárga lap: Lipták (54.), illetve Mehmedagic (48.), Görgényi (78.)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xio4ofpWCGSN69jE

Lipták parádés megmozdulása 2:10-nél

Marc Lelievre-nek, az Újpest vezetőedzőjének már a 9. percre két cserét végre kellett hajtania, mivel Kabát és Simon is megsérült. A hazaiak nem is tudtak sok helyzetet kialakítani az első félidőben, míg a Vasas csak pontrúgásokból veszélyeztetett.

A szünet után vezetéshez jutott az Újpest: Mehmedagic kézzel ért a labdába a 16-oson belül, Vasiljevic pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. Néhány perccel később a túloldalon szinte ugyanilyen jelenet játszódott le, Lipták kezezett, de Balajcza védte Dajic 11-esét.

A válogatott védő nem sokkal később javította hibáját: egy gyönyörű esernyőcsel után passzolt higgadtan a kapuba. A folytatásban az Újpest magabiztosan őrizte előnyét, így nyolc ponttal elhúzott a lassan reménytelen helyzetbe kerülő Vasastól.