Vágólapra másolva!
A Videoton sajtóközleményben indokolta meg, hogy a három meghívott közül miért csak egy játékosát engedte el a ligaválogatottba. A fehérváriak azt állítják, Egervári Sándornak már szombaton tudomására hozták az okokat.

A fehérvári közlemény szerint Egervári Sándor szövetségi kapitány a Blikknek azt mondta, a Videoton nem indokolta meg, hogy Gyurcsó Ádám és Nikolics Nemanja szerepléséhez miért nem járult hozzá.

"Úgy véljük, hogy a megjelentek félreértésből adódhattak, mivel Egervári Sándor pontosan tudta, hogy technikai vezetőnk, Pánczél Szabolcs és ügyvezető igazgatónk, Tassy Márk is egyeztetett szombat délután klubunk döntéséről, továbbá indokainkat is ismertették vele" - áll a közleményben.

"A félreértések tisztázása érdekében ismét tájékozatni kívánjuk a közvéleményt, hogy két játékosunk szerepléséhez azért nem járultunk hozzá, mert esetükben jelenleg - a bajnokság végén - rendkívül magas a sérülés veszélye, ráadásul klubunk számára az utolsó három bajnoki mérkőzésünk rendkívül fontos. Gosztonyi András esetében a sérülésveszély pillanatnyilag alacsonyabb, így az ő szerepeltetését klubunk engedélyezte."

A Videoton három körrel a vége előtt a Győrrel azonos pontszámmal áll a második helyen, a két csapat vasárnap egymás ellen játszik Fehérváron.

A győriektől Koltai Tamást és Pátkai Mátét hívta meg Egervári Sándor, ám a kiélezett bajnoki hajrára hivatkozva a győriek is azt kérték, hogy ne kelljen szerepelniük.

A tervek szerint a ligaválogatott szerdán játszott volna felkészülési meccset a Dunaszerdahely ellen Győrben, ám mivel csak 13 meghívott játékos jelent meg, a találkozó elmaradt.