Vágólapra másolva!
Édesanyja látta a távozóban lévő Barcelona-edzőn, mennyire hiányzik neki a nyugalom, az apja szerint jól döntött, mert már a nap 24 órájában csak a futballra gondolt.

Josep Guardiola apja, Valenti úgy érzi, helyes döntés volt a fia részéről elhagyni a Barcelonát.

"Pep teljesen kimerült és túlhajszolt volt. A nap 24 órájában csak a futballra gondolt, mindig a rajongók és a klub alkalmazottjai jártak a fejében. Óriási felelősség nyomta a vállát" - fogalmazott az apa a Catalunya rádióban.

Guardiola négy év után távozik a Barcelona vezetőedzői posztjáról, eddig 13 trófeát nyert, az utolsó egy spanyol kupa lehet az Athletic Bilbao ellen.

"Nem tudom, mit csinál majd legközelebb, de azt tudom, hogy ugyanolyan elkötelezetten dolgozik majd, mint a Barcánál."

Megszólalt a tréner édesanyja is. Dolors Guardiolát lenyűgözte a fia búcsúja az Espanyol elleni bajnoki után: "Szép és megható volt. Mikor Pep elmondta nekem, hogy elhagyja a Barcát, láttam rajta, mennyire hiányzik neki a nyugalom. Fájt egy kicsit, mert a Barca az Barca, de az egészsége mindennél előrébb való."

Guardiola még két meccsen ül a katalánok kispadján, a Betis elleni szombati bajnokin, majd a Bilbaóval szembeni Copa del Rey-döntőn, május 25-én, amely után egyéves pihenőt tervez.