Vágólapra másolva!
A csütörtöki pontlevonás után újabb pofont kapott, ezzel reménytelenné vált a Vasas helyzete az NB I-ben. A fővárosi együttes hiába vezetett, végül 2-1-re kikapott a 28. fordulóban az európai kupaszereplésért hajtó Paks otthonában. A Pápának ezek után három meccsen két pontot kell szereznie, hogy biztossá tegye bennmaradását és a Vasas kiesését.

NB I, 28. forduló:
MVM Paks - Vasas 2-1 (2-1)
Paks, 600 néző
v.: Böcskei
MVM Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. - Bartha (Vayer, 71.), Sifter, Szatmári L. (Sipeki, a szünetben), Magasföldi - Hrepka (Kiss T., 58.), Böde
Vasas: Ilizi - Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z. - Hudson-Odoi (Simek, 78.), Mehmedagic (Katona, 67.), Bárányos, Farkas B., Kasali (Szabó B., 58.) - Dajic
gól: Böde (29.), Bartha (31.), illetve Bárányos (27.)
sárga lap: Bartha (54.), Szabó J. (67.), Gévay (90.), illetve Görgényi (78.)

Sokáig semmi sem történt, de aztán négy perc alatt három gól született. Meglepetésre a Vasas szerzett vezetést, ám a Paks szinte azonnal fordított. A folytatásban is a hazaiak előtt adódtak lehetőségek.

A második félidőben leült a meccs, a Paks nem erőltette a támadásokat, a Vasas pedig képtelen volt változtatni a játék képén, így az eredmény már nem változott.