Vágólapra másolva!
Sajátos stílusú nyílt levélben köszönt el Alessandro Del Piero a Juventus drukkereitől.

A klubtól 19 év után távozó középpályás a hagyományos búcsúsorok helyett felsorolt 30 olyan dolgot, amelyeknél szerinte nincs jobb a világon, ebben összefoglalta a pályafutása legfontosabb mozzanatait.

A hatszoros olasz bajnok a klubbal megszerzett trófeák mellett szerepelteti a felsorolásban a 2006-ban a németeknek lőtt gólját, ami eldöntötte a vb-elődöntőt; a Frosinone ellen lőtt 200. gólját a klubban; valamint a 2007-ben a Serie B-ben, majd egy évre rá az élvonalban szerzett gólkirályi címét is.

A torinói klasszis az 1996-os tokiói Interkontinentális-kupát eldöntő találatát sem felejtette ki, de belevette a felsorolásba az egyik Inter elleni derbin kinyújtott nyelvét és az ugyanott Trezeguet-nek adott gólpasszát.

Nem hagyta ki pályafutása egyik legnagyobb elismerését sem, amit a Real-szurkolóktól kapott, amikor a 2008-as madridi BL-csoportmeccsen az ő duplájával nyert a Juve, és lecserélésekor felállva ünnepelte a Bernabeu közönsége.

"Soha nem lesz számomra fényesebb szín a fehérnél és a feketénél, valóra váltottátok az álmom" - zárta a szurkolóknak írt levelét Del Piero.