Vágólapra másolva!
Sinisa Mihajlovic, korábbi szerb válogatott labdarúgó egy interjúban bevallotta, amikor 1992-ben a jugoszlávokat hazaküldték a foci-Eb-ről attól félt, hogy lelövik az őket szállító repülőgépet Magyarország fölött, írja az újvidéki Magyar Szó.

A jugoszláv válogatott 1992-ben a délszláv háború miatt nem lehetett ott az Európa-bajnokságon, helyükre a dánok kerültek, akik beugróként meg is nyerték a svédországi tornát.

Egy interjúsorozat keretében a jugoszlávok korábbi klasszisait kérdezték meg arról, hogyan emlékeznek arra a napra, amikor kiderült, haza kell jönniük Svédországból, és nem lehetnek ott az Eb-n.

"Egy újvidéki barátom, Steva Popov vezette a repülőgépet, így én is ott ülhettem vele a pilótafülkében. Magyarország felett jártunk, amikor két MÍG típusú repülőgép csatlakozott hozzánk, s felszólítottak bennünket, hogy szálljunk le. Popov azonban nem akart leszállni. Én azt mondtam neki: 'hé, várj már! Szálljunk le! Lőni fognak ránk, ha nem úgy cselekszünk, ahogy kérik, lelőnek bennünket!' Ő azt mondta: 'nem, szóba se jöhet, ha le kell szállni, akkor majd leszállok az autópályára'. Mivel a MIG-eket vezető pilóták látták, hogy nem fogunk leszállni, elengedtek bennünket" - idézte fel a húsz évvel ezelőtt történeket Sinisa Mihajlovic, a szabadrúgásgóljairól elhíresült egykori hátvéd, aki a Magyar Szó szerint a legesélyesebb a szerb szövetségi kapitányi posztra.