Vágólapra másolva!
Elhagyja a Chelsea labdarúgócsapatát Didier Drogba, aki a Bayern München ellen megnyert szombat esti Bajnokok Ligája-döntő hőse volt. A 34 éves elefántcsontparti támadó a France Football című szaklap kedden megjelenő számának úgy nyilatkozott, hogy vasárnap már közölte is távozásának tényét a társaival.

"A következő szezonban már nem leszünk együtt" - fogalmazott a csatár, aki 2004 óta erősíti a londoni Kékeket. Hozzátette: mindenképpen személyesen akarta közölni döntését játékostársaival.

"Egy kicsit azonban elérzékenyültem, folytak a könnyeim. Bár már három éve mondom, hogy el akarok menni, nehéz felfogni, hogy tényleg vége. Az azonban biztos, hogy nem akarok a kispadon ücsörögni, ha a klub úgy dönt, hogy új csapatot épít" - mondta Drogba.

Hogy hová igazol, arról nem árult el semmit. "Felkészülök arra, hogy ugrok egyet az ürességbe, az ismeretlenbe. Egy új kaland lesz" - mondta.

A brit média már hosszú ideje a Shanghai Shenhua együttesével hozza összefüggésbe a nevét, játékosedzőként ott tevékenykedik korábbi csapattársa, a francia Nicolas Anelka.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Bruce Buck, a Chelsea elnöke a BL-döntő után azt mondta: a héten leülnek tárgyalni Drogba menedzserével. A helyi újságok úgy tudják, hogy a játékos kétéves szerződéshosszabbítást szeretett volna, a klub viszont csak egyévest ajánlott neki.

Drogbát még Jose Mourinho hozta a csapathoz 2004-ben, Marseille-ből. A Chelsea-vel háromszor (2005, 2006, 2010) lett bajnok, négyszer FA-kupa-, kétszer pedig Ligakupa-győztes. 2007-ben és 2010-ben a Premier League gólkirálya volt.