Vágólapra másolva!
Újabb játékosok és mérkőzések kerültek elő a bundaügyben, amelyben a gyanúsítottak száma harminckilencre, az érintett meccsek száma harmincra nőtt. Az ügyészség a héten egy NB II-es, egy Magyar Kupa-, valamint egy Ligakupa-meccs kapcsán hallgatott ki játékosokat.

Az egyik gyanúsított az az Sz. Ádám, aki korábban az MTK-ban játszott, jelenleg pedig a Mezőkövesd labdarúgója. Sz. nem lépett pályára a 2010- júniusában, az NB II-ben játszott és most gyanúsnak talált MTK II-Cegléd (1-2) találkozón, de tagja volt az MTK keretének.

Sz.-t egy rendbeli felbujtóként elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette és egy rendbeli felbujtóként elkövetett társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség a meccsel kapcsolatban. Sz. a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Ugyanezzel a meccsel kapcsolatban B. Bálintot egy rendbeli társadalmi szervezet tagja által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt hallgatta ki a főügyészség. B. a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Sz. mellett másokat is meggyanúsított az ügyészség, a 2009. október 28-án lejátszott Szigetszentmiklós-Kaposvölgye (3-2) Magyar Kupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban a Kaposvölgye akkori labdarúgóit, S. Józsefet, V. Józsefet, J. Gyulát, Sz. Lászlót és H. Gyulát egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

A gyanúsítottak közül V. József beismerő vallomást tett., Sz. László a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. J. Gyula és H. Gyula a gyanúsítás ellen panasszal éltek, majd a vallomástételt megtagadták, S. József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta.

A harmadik találkozó, amely most előkerült, a 2009. augusztus 26-án, a Ligakupában játszott Nyíregyháza-Diósgyőr (3-0) meccs, amely eredményének befolyásolásával kapcsolatban a Diósgyőr akkori labdarúgóit, G. Tamást és K. Norbertet egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

E mérkőzéssel kapcsolatban korábban már történt gyanúsításközlés a diósgyőri L. Ákos és a FIFA-licences játékosügynök, K. Zsolt vonatkozásában. G. Tamás és K. Norbert a gyanúsítás ellen panaszt jelentettek be, majd mindketten megtagadták a vallomástételt.

Ezzel a bundaügyben kihallgatott gyanúsítottak száma 39-re, míg a manipulációval érintett mérkőzések száma 30-ra nőtt. A gyanúsítottak közül jelenleg négyen vannak előzetes letartóztatásban, míg a többiek - köztük az e héten kihallgatott gyanúsítottak - szabadlábon védekeznek.