Vágólapra másolva!
Király Kupa-győzelemmel búcsúzott a Barcelona labdarúgócsapata Josep Guardiolától. A katalánok az első 25 percben eldöntötték az Athletic Bilbao elleni kupadöntőt.

Spanyol Király Kupa, döntő:
FC Barcelona - Athletic Bilbao 3-0 (3-0)
Madrid, Vicente Calderón-stadion
Barcelona: Pinto - Montoya, Piqué, J. Mascherano, Adriano - Iniesta, Xavi (Fabregas, 81.), Busquets - L. Messi, A. Sánchez (Keita, 71.), Pedro
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, F. Amorebieta, Ekiza, Aurtenetxe - Muniain, Javi Martínez, De Marcos (Herrera, a szünetben) - Susaeta (Inigo Perez, a szünetben), Llorente (Toquero, 73.), Ibai
gól: Pedro (3., 25.), Messi (20.)
sárga lap: Xavi (66.), Iniesta (71.), ill. Susaeta (40.), Iraola (43.)

A szezon során kevesebb játéklehetőséget kapó Pedro ezúttal kezdő volt, és már a második percben megszerezte a vezetést a katalánoknak.

A Barca ettől még nem vett vissza a tempóból, a 20. percben Iniesta zseniális passzát Messi váltotta gólra, öt perccel később pedig Xavi lekészített labdáját Pedro csavarta gyönyörűen a kapuba.

Az első félidőben még növelhették volna az előnyt Xaviék, de nem lőttek újabb gólokat, a második játékrészben pedig a közelgő Európa-bajnokság miatt is jóval visszafogottabban játszottak, komoly helyzet nem is adódott egyik kapu előtt sem.

Forrás: AFP
Guardiola az utolsó meccsén is nagyon élt a pálya szélén

A katalánok 26. alkalommal nyerték meg a Király Kupát, így szépen búcsúztak a leköszönő vezetőedzőtől, Josep Guardiolától.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - A GÓLOK VIDEÓIVAL