Vágólapra másolva!
A gyűrűző bundabotrány miatt szüneteltetné az olasz élvonalbeli bajnokságot Mario Monti miniszterelnök.

"Nem lenne jó a lakosságnak, ha két-három évre leállítanánk a játékot?" - vetette fel kedden a kormányfő, hozzátéve: mélységesen csalódott, hogy az élsport ennyire manipulálható, és ellentmond a sportszerűség szabályainak. "Ez nem egy kormányjavaslat, csak én tettem fel" - fűzte hozzá.

A botrány legújabb fejleményeként hétfőn 14 embert vettek őrizetbe - köztük Stefano Maurit, a Lazio csapatkapitányát -, illetve többen gyanúba keveredtek, így Antonio Conte, a bajnok Juventus vezetőedzője és Domenico Criscito, a válogatott védője is. A gyanúsítottak száma ezzel már ötvenre nőtt tavaly óta.

Az olasz rendőrség közleménye szerint öt személyt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú szerint kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. A hatóságok közlése alapján összesen 19 embert fogtak el, Maurin kívül köztük van Omar Milanetto, a Genoa korábbi középpályása is.

Az előállítottakon kívül gyanúba keveredett Conte is egy 2011. áprilisi mérkőzés miatt, amikor még a Siena trénereként csapata a Novarával találkozott. A közlemény ugyanakkor kiemeli, hogy a Juventus nem érintett a mostani ügyben.