Társoldalunk:

Mancini konzulense lesz a Honvéd új edzője

2012.05.30. 13:49

Supka Attila vezetőedző nem hosszabbítja meg szerződését a Budapest Honvéd labdarúgóklubbal, utódja az olasz Marco Rossi lesz.

A csapat hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint Supka szerződése 2012. június 30-n lejár, és a kispestieket az elmúlt két szezonban, valamint előzőleg 2006 és 2008 között irányító szakember távozik a klubtól.

A Budapest Honvéd FC új vezetőedzője az olasz Marco Rossi lesz, aki játékosként a Torino, a Brescia és a Sampdoria színeiben szerepelt a Serie A-ban. Idegenlégiósként a mexikói America és a német Eintracht Frankfurt csapatában játszott.

Pályaedzőként a görög első osztályú Panahaiki együttesénél tevékenykedett, majd az olasz hivatásos ligák alsóbb osztályú csapataiban volt vezetőedző. Két éve Roberto Mancini konzulense, egész Európa területén keresi és választja ki a Manchester City részére a tehetséges, fiatal játékosokat. Olasz anyanyelve mellett jól beszél angolul és spanyolul is. Tanít az Olasz Edzőképző Akadémián is.

A Honvéd a negyedik helyen végzett az OTP Bank Ligában. A csapat legutóbb az 1994/1995-ös bajnokságban zárt ilyen előkelő pozícióban, ráadásul most a Győri ETO FC kizárása miatt az Európa Liga selejtezőjében is elindulhat.

Sajtóértesülések szerint Supka Attila a Pécsi MFC vezetőedzőjeként dolgozik majd a következő szezonban.