Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég FK Senicával a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
MTK Budapest - FK Senica (szlovák) 1-1 (1-0)
Hidegkuti Stadion, 1200 néző
v.: Joao Perreira (portugál)
MTK Budapest: Hegedűs - Wolfe, Kelemen, Kálnoki Kis, Hidvégi - Zsidai, Vukmir, Kanta J., Csiki (Nikházi, 60.) - Lázok (Tischler, 83.), Rácz (Vass, 81.)
FK Senica: Kamesch - Krizko, Brabec, Pavlik, Kalabiska - Kona, Wijlaars, Durica (Ventura, 92.) - Divis (Bolinha, 75.), Hosek (Janso, 90.), Blackburn
gólszerzők: Lázok (30.), illetve Blackburn (58.)
piros lap: Kálnoki Kis (55.)
sárga lap: Kálnoki Kis (35., 55.), illetve Krizko (41.), Pavlik (65.)

A kék-fehérek a 30. percben Lázok góljával szereztek vezetést, majd az 58. percben emberhátrányba kerültek Kálnoki Kis kiállítása miatt, s rá két percre megszületett a szlovák egyenlítés is Blackburn révén. A tavaly egy internetes oldal staisztikája szerint a világ legjobb büntetőrúgójának választott Kanta a 66. percben 11-est hibázott.

Forrás: [origo]

A visszavágót egy hét múlva rendezik Szlovákiában, a párharc továbbjutója az előző szezonban Bajnokok Ligája-negyeddöntős ciprusi APOEL csapatával találkozik.

Garami József, az MTK vezetőedzője: "Megnyerhető meccset engedtünk ki a kezünkből. Az első félidőben jobban játszottunk, de sajnos a kiállítás és az azt követő szinte azonnali egyenlítés, no meg a kihagyott 11-es miatt nem tudtunk előnyt szerezni."

Zdenek Psotka, az FK Senica vezetőedzője: "Irányításom alatt most játszott a leggyengébben a csapatom. Ennél sokkal több kell a visszavágón, ha tovább akarunk jutni."