Vágólapra másolva!
Kétezren fogadták és éltették Rio de Janeiro repülőterén Clarence Seedorfot, a korábbi sokszoros válogatott holland labdarúgót, aki az egyik legnépszerűbb brazil csapatban, a Botafogóban folytatja pályafutását.

A 36 esztendős középpályás leigazolását a riói klub hivatalos honlapján jelentette be a múlt hét végén, azt is közölve, hogy Seedorf két évre szóló szerződést írt alá.

A légikikötőben zászlóerdő lengett, s az alkalmi népünnepély részeként hosszan kántálták a holland légiós nevét az érkezését euforikus örömmel fogadó drukkerek, miközben a Botafogo-lobogó is gyorsan Seedorf vállára került.

A játékos az elmúlt évtizedben az olasz AC Milan ikonikus alakja volt, aki klubsikerekben különösen gazdag futballpályafutása alatt négyszer nyert Bajnokok Ligáját - három különböző csapattal, a milánóiakkal két ízben is -, de kijutott neki olasz bajnoki, európai Szuperkupa-diadalokból, és részese volt klubcsapat-világbajnoki győzelemnek is.


Az AC Milan előtt megfordult olyan együtteseknél is, mint a szintén milánói Internazionale vagy a Real Madrid, odahaza pedig az Ajax.

A mostani klubválasztásban nyilván szerepe volt annak, hogy a holland labdarúgónak brazil felesége van.