Vágólapra másolva!
Magyar városnak nevezte Kolozsvárt a helyi CFR Cluj friss igazolása, Vass Ádám. A focista nyilatkozatát felkapta a Sport.ro című újság, most pedig bukaresti szurkolók készülnek üzenni neki.

Mindössze tíz napja igazolt Kolozsvárra, de máris kisebb botrány kavarodott Vass Ádám körül. A bajnok CFR 1907 friss szerzeménye a Dinamo Bukarest elleni szombati román Szuperkupa-döntőn mutatkozhat be a csapatban, ahol néhány neki szóló transzparensre is számíthat.

Vassra mindössze két szóért lett dühös jópár román szurkoló, a Sport.ro-nak angolul nyilatkozva ugyanis "Hungarian city"-nek, azaz magyar városnak nevezte Kolozsvárt. Noha a felvételeken jól látszik, hogy a focista idézőjelesen használta a kifejezést, a Sports.ro még vissza is játszotta a két szót.


Ezek után arról is írtak a helyi lapok, hogy a játékos nyakára egy magyar címert tetováltak, a Dinamo szurkolói pedig már transzparensekkel készülnek a Szuperkupa-döntőre.

"Korábban sohasem jártam Kolozsváron, de sajnos még Erdélyben sem. Az ausztriai edzőtáborozás miatt sok időt a szerződés aláírása óta sem töltöttem a városban, szerdáig szűk másfél napot voltam ott, annak is a java az ügyek intézésével telt el. Az utcán sétálva örömmel hallottam itt is, ott is magyar szót" - mondta a Nemzeti Sportnak a középpályás.