Társoldalunk:

Bomba góllal rontotta el a Videoton a Slovan örömét

2012.07.19. 22:20

A Videoton FC 1-1-es döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Slovan Bratislava (szlovák) - Videoton FC 1-1 (1-1)
Pozsony, 6218 néző
v.: Nyikolajev (orosz)
Slovan: Kovác - Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Luksík - Sebo, Kladrubsky (Sabo, 66.), Milinkovic, Grendel (Mészáros, 78.), Peltier - Halenár (Szarka, 86.).
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira - Gyurcsó (Balufo, 80.), Tóth B. (Szekeres, 88.), Sándor Gy., Mitrovic, Oliveira - Nikolics (Torghelle, 75.).
gól: Sebo (26.), illetve Oliveira (30.)
sárga lap: Oliveira (33.), Gyurcsó (64.)

A cas.sk honlap beszámolója szerint a találkozó előtt - még a stadionon kívül - megpróbáltak összecsapni egymással a rivális drukkerek, az eset során egy magyar és több szlovák szurkolót is őrizetbe vettek.

A szakadó eső a kezdésre megkegyelmezett a mérkőzésnek, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekintett meg. Az első félidő derekáig inkább a hazaiak irányítottak, a 26. percben pedig meg is szerezték a vezetést, de a fehérváriak Oliveira bomba gólja révén hamar válaszoltak. Ezt követően is inkább a pozsonyiak voltak fölényben, de nem jelentettek komoly veszélyt a székesfehérváriak kapujára.

A folytatásban is a Slovan fektetett több energiát a támadásvezetésbe, míg a piros-kékek labdaszerzések után próbálták gyorsan játékba hozni az egyetlen éket, Nikolicsot, de a csúszós talaj sokszor gátat szabott a kontráknak.

A szlovákokat egyre inkább sürgette az idő, de nem kerekedtek a Videoton fölé, a fehérváriak pedig nem kockáztattak, a hosszabbítás perceiben mégis megnyerhették volna a mérkőzést, nagy helyzetüket azonban elpuskázták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK