Vágólapra másolva!
Amíg egy hete Albániában rettentő gyengén játszva kikapott a Debrecen labdarúgócsapata, addig a visszavágón sziporkázó játékkal bebizonyította, sokkal jobb a Skenderbeunál. A Loki 3-0-ra nyert a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján, és készülhet a következő körre.

Eredmény, Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC - Skenderbeu (albán) 3-0 (1-0)
Nyíregyháza, 10 ezer néző
v.: Kristo Tohver (észt)
DVSC: Novakovic - Nikolov, Simac, Mészáros N., Korhut - Bódi (Lucas, 83.), Varga J., Szakály P., Ramos (Máté P., 89.), Yannick (Rezes, 74.) - Coulibaly
Skenderbeu: Shehi - Gvozdenovic, Radas, Arapi, Fagu (Kuli, 85.) - Muzaka, Orelesi, Vucaj (Bicaj, 89.), Allmuca (Kerciku, 66.) - Plaku, Xhafaj
gól: Coulibaly (12., 87.), Varga J. (58.)
sárga lap: Ramos (38.), Varga J. (68.), Korhut (73.), illetve Vucaj (50.), Radas (64.), Bicaj (90.)
továbbjutott: a Debrecen 3-1-es összesítéssel.

Már az első tíz percben többet tett a győzelemért a Debrecen, mint egy héttel korábban az egész mérkőzésen. Hiába ígérte azt a Skenderbeu vezetőedzője, hogy támadni fog csapata, a saját térfeléről nem tudott kijönni az albán bajnok.

A Loki letámadása célt ért, a 12. percben a Szakály lövése után a kapusról kipattanó labdát Coulibaly kotorta a hálóba, ledolgozva ezzel csapata egygólos hátrányát (1-0).

A félidő túlnyomó részében ugyan a magyar együttes irányított, a 36-37. percben egy Muzaka-lövés, majd egy Plaku-fejes majdnem meglepte Novakovicot.

A második félidőben szűk negyedóra elteltével Varga növelte kettőre a debreceni előnyt, a koreográfia ugyanaz volt: Shehi kapusról kijött a labda, csak ezúttal a középpályás érkezett jókor (2-0).

Nyíltabb lett a játék, Korhut kapufát lőtt, Mészáros ajtó-ablak ziccerben hibázott, Coulibaly azonban a 87. percben mindenkit megnyugtatott, góljával 3-0-ra nyert a Debrecen.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Az együttes a 3. fordulóban a fehérorosz BATE Boriszov és a macedón FK Vardar párharcának győztesével találkozik, melynek első felvonásán előbbi hazai pályán 3-2-re nyert, s a visszavágót szerdán rendezik.

A következő kör első találkozóját július 31-én vagy augusztus elsején játsszák, a visszavágó egy héttel később lesz Nyíregyházán.