Vágólapra másolva!
Hiába vezetett még a 93. percben a Debrecen labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában a fehérorosz BATE Boriszov vendégeként, Sidibe saját vezető gólját egyenlítette ki egy testén megpattanó lövést követően. A magyar bajnoknak ezzel együtt sokat érhet az idegenben szerzett gól a nyíregyházi visszavágón.

A mérkőzés élő közvetítése

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, első mérkőzések:
BATE Boriszov (fehérorosz) - Debreceni VSC 1-1 (0-0)
Boriszov, Gorodszkoj-stadion
v.: Sascha Kever (svájci)
BATE Boriszov: Gorbunov - Jurevics, Radkov, Bordacsev, Simic - Lihtarovics (Rudik, 56.), Koncevoj (Pavlov, 56.), Volodko, A. Hleb (Vasziljuk, 74.) - Mozolevszkij, Rogyionov
Debrecen: Verpecz - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - L. Ramos (Sidibe, 59.), Varga J. - Bódi Á., Szakály P., Rezes L. (Yannick, 78.) - Coulibaly (Máté, 86.)
gól: Sidibe (93., öngól), illetve Sidibe (67.)
sárga lap: Pavlov (62.), illetve Ramos (32.), Korhut (87.), Varga (93.)

A Debrecenben a sérült Novakovic kapust Verpecz helyettesítette. Varga és Bódi vállalta a játékot, Sidibe viszont csak kispados lett, helyette Rezes kapott helyet a középpályán.

A hazaiaknál nem lehetett ott a keretben az olimpián szereplő két kapus, Andrej Scserbakov és Alekszandr Gutor, a jobbhátvéd Gyenisz Poljakov, illetve a két középpályás, Dmitrij Baga, valamint Renan Bressan. Miután azonban a fehérorosz válogatott 3-1-re kikapott Egyiptomtól, és kiesett, a távolmaradók a jövő heti, nyíregyházi visszavágón már ott lehetnek a pályán.

A mérkőzés előtt a Debrecen csapatkapitánya, Szakály Péter azt nyilatkozta, bízik benne, hogy az albániai fiaskó volt az egyetlen rossz meccse a csapatnak ebben a szezonban, és bátor támadójátékot ígért idegenben is.

Ennek ellenére az első 45 percben a félpályán se nagyon jött át a magyar bajnok, igaz, a BATE se mozgósított minden energiát, hogy a kapu elé szorítsa ellenfelét.

Az első félidő színfoltját a helyi rézfúvósok jelentették, eleinte a Rózsaszín Párduc témáját játszották, majd jött a Lambada is, de a pályán nem mozogtak ritmusosan a játékosok.

Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

44 percen át gyakorlatilag nem történt semmi, hogy aztán a játékrész utolsó percében előbb Korhut utolsó emberként becsúszva szerelje a ziccerben kiugró Rogyionovot, majd fél perc múlva Mozolevszkij lövését védje elképesztő bravúrral, ujjheggyel Verpecz kapus.

A szünetben nem volt csere, a 60. percben azonban Kondás Elemér úgy döntött, nem vár tovább, és a középpályás Ramos helyére támadót hozott be. Sidibe érkezésével megélénkült Coulibaly is, végre akadt társ, akivel akár egy kényszerítőt is meg tudott csinálni.

Hét percet kellett várni, a két csatár óriási összjátéka gólt eredményezett, Sidibe közelről lőtt a jobb alsó sarokba. A hazaiak ugyan átvették a kezdeményezést, de a meddő mezőnyfölényt nem tudták még csak helyzetre se váltani.

A BATE azonban megcselekedte azt, amit a Vardar elleni előző fordulóban: képes volt 90 perc után gólt szerezni. A macedónok ellen 1-2-ről tudott a hosszabbításban fordítani a fehérorosz csapat, ezúttal csak az egyenlítésre futotta erejéből: Pavlov élesen középre lőtt szabadrúgása Sidibe testéről csorgott a jobb sarokba (1-1).

A visszavágót jövő kedden rendezik Nyíregyházán.

További eredmények, BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések:
Hapoel Kiryat Shmona FC (izraeli) - Nefcsi Baki (azeri) 4-0 (1-0)
Sheriff Tiraspor (moldovai) - Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 (0-1)
Molde (norvég) - FC Basel (svájci) 0-1 (0-0)
AEL Limasszol FC (ciprusi) - FK Partizan (szerb) 1-0 (1-0)
NK Maribor (szlovén) - F91 Dudelange (luxemburgi) 4-1 (3-0)
RSC Anderlecht (belga) - FK Ekranas (litván) 5-0 (3-0)
Slask Wroclaw (lengyel) - Helsingborgs IF (svéd) 1-1 (0-0)
CFR Cluj (román) - Slovan Liberec (cseh) 1-0 (0-0)
Celtic Glasgow (skót) - HJK Helsinki (finn) 2-1 (0-0)

Nem bajnokok ága:
Köbenhavn (dán) - FC Bruges (belga) 0-0
Fenerbahce (török) - Vaslui (román) 1-1 (0-0)

A visszavágókat jövő héten rendezik.