Vágólapra másolva!
Remekül sikerült Lovrencsics Gergő lengyelországi bajnoki bemutatkozása. A Lombard Pápától kölcsönvett támadó rúgott egy szép gólt és adott két gólpasszt a 4-0-s Lech Poznan-győzelemmel véget ért Ruch Chorzow elleni mérkőzésen.

Lovrencsics Gergő júniusban egyéves kölcsönszerződést írt alá a lengyel Lech Poznanhoz, és úgy tűnik, jó döntést hozott a Lombard Pápa 23 éves játékosa, aki a kazah Zsetiszu elleni, 2-0-ra megnyert Európa Liga-selejtezőn rögtön gólt szerzett.

Az EL következő körében az AIK Stockholm már túl nagy falat volt a Poznan számára, ráadásul a tavalyi negyedik helyezett csapat kiesett a lengyel kupából is, miután 2-1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Olimpia csapatától.

"Hasonló érzéseim vannak, mint az első tétmeccsemen az Európa Ligában" - nyilatkozta az NSO TV-nek Lovrencsics, akinek remekül sikerült a bajnoki bemutatkozása: a Ruch Chorzow elleni 4-0-s győzelemből egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét.

Lovrencsics gólpassza 3:02-nél és 6:03-nál, gólja 3:56-nál látható


Mint elmondta, korábban nagy csodálója volt a portugál Ricardo Quaresmának, aki külsővel ugyanolyan jól tudott beadni, mint belsővel. A Chorzow ellen Lovrencsicsnek is volt egy ilyen gólpassza: "Egy ilyen beívelés, mint ami Quaresmára jellemző, nagyon váratlan, hiszen mindenki arra számít, hogy a játékos belsővel teker középre, közben pedig külsővel adogatja be a labdákat. Most én is így próbáltam, és így lett jó."

Később a magyar légiós gólt is szerzett, amint azt a csapat edzője, Mariusz Rumak meg is jósolta a találkozó előtt. "Az edző kisfia kísért be a mérkőzés előtt, mondta is a mester, hogy éppen ezért ma gólt fogok rúgni" - emlékezett vissza Lovrencsics.

"Sajnos kiestünk a kupából és az Európa Ligából is, így csak a bajnokságra tudunk koncentrálni, de bízom benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak leszünk, és feledtetni tudjuk majd a lengyel kupából való kínos búcsúnkat. Nem akarok nagy gólokat és gólpasszokat ígérgetni, mert új környezetben vagyok, és minden mérkőzésen harcolni kell. Olyan itt játszani, mintha kimennék egy ketrecbe, és harcolni kellene. Nagyon erős játékosok vannak, szeretném fizikailag felvenni a ritmust, és olyan eredményes lenni, mint most voltam" - fogalmazott az extravagáns hajviseletével Mario Balotellit idéző futballista.