Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Real Madrid edzője szerint akármi lesz a Barcelona elleni Szuperkupa-döntő kimenetele, nem lesz hatással a szezon folytatására.

Mourinho azt mondta, a négy sorozat - bajnokság, BL, Király-kupa, Szuperkupa - közül az utóbbi a legkevésbé fontos, persze ez nem jelenti azt, hogy akár ő, akár a játékosai nem vennék komolyan.

"Ha a Szuperkupa elvesztése motivációt jelent a csapat számára, hogy megnyerje a bajnokságot, akkor elfogadom ezt a verziót. Szerintem a Szuperkupa kimenetele nem lesz hatással a szezon folytatására, de mivel egy trófea a tét, és presztízsmeccsről van szó, természetesen győzni akarunk" - nyilatkozta a Real edzője.

Mourinho irányításával a legutóbbi négy barcelonai meccsből hármon veretlen maradt a Real: az előző szezonban 2-1-re nyertek a madridiak a Nou Campban, amivel gyakorlatilag eldöntötték a bajnokságot, a kupában 2-2-es döntetlent értek el, 2011 tavaszán pedig 1-1-re végeztek a BL-ben, igaz, utóbbi két eredménnyel a Barca ment tovább.

A tavalyi Szuperkupa-döntőben viszont 3-2-re nyert a Barcelona saját pályáján, ez volt az a meccs, amelyen Mourinho belenyúlt az akkor még az ellenfél másodedzőjeként dolgozó Tito Vilanova szemébe.

Mourinho azt mondja, nem tesz különbséget Guardiola és Vilanova csapata között, mivel a Barcelonát jórészt ugyanazok a játékosok alkotják, mint korábban, és nem valószínű, hogy a csapat stílusa sokat változna. A portugál edző a saját csapatával is foglalkozott, elárulta, hogy a Valencia ellen megsérülő Pepe vállalni akarta a játékot, de a szakmai stáb az orvosokkal együtt végül úgy döntött, nem érdemes kockáztatni, így Raúl Albiol kezd majd a helyén. A másik két változás a középpályán és a csatársorban lehet, Sami Khedirát Lassana Diarra, Gonzalo Higuaínt Karim Benzema válthatja.

A Szuperkupa-döntő első felvonása csütörtök este 22.30-kor kezdődik a Nou Campban.