Vágólapra másolva!
Hiába várta előnyből a Barcelona a Real Madrid elleni szuperkupa-döntő visszavágóját, Ronaldóék erősen kezdtek és megszerezték a serleget.

Élő közvetítés a találkozóról

Spanyol szuperkupa-döntő, visszavágó:
Real Madrid - Barcelona 2-1 (2-1)
Bernabeu-stadion, v.: Mateu Lahoz
gól: Higuaín (11.), Ronaldo (19.), illetve Messi (45.)
piros lap: Adriano (28.)
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Ronaldo, Özil (Modric, 83.), Di María (Callejón, 79.) - Higuaín (Benzema, 82.)
Barcelona: Valdés - Adriano, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets (Song, 75.), Iniesta - Sanchez (Montoya, 33.), Messi, Pedro (Tello, 82.)
sárga lap: Pepe (20.), Arbeloa (38.), Khedira (63.), Ramos (73.), illetve Mascherano (14.), Piqué (50.)
A Real Madrid 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyert.

José Mourinho csapata az idény első három tétmeccsén nyeretlen maradt, a Barcelona elleni szuperkupa-döntő első meccsét 3-2-re bukta el idegenben. Tito Vilanova az első trófeájára készült a katalán együttessel.

Mindkét csapatból kimaradt egy-egy frissen igazolt játékos, a Realból Luka Modric, a Barcelonából Alex Song, a vendégeknél ezen kívül a bemelegítéskor megsérült Dani Alves, a helyére Jordi Alba került a csapatba.

Óriási tempóban kezdte a meccset a Real, letámadott, próbálta folyamatos nyomás alatt tartani a vendégeket. Meg is lett az eredménye a nagy hajtásnak: Higuaín a 11. percben vezetést szerzett Pepe hosszú indítása után, majd Ronaldo kisvártatva megduplázta az előnyt.

Forrás: AFP

A Barcelona védelme hibát hibára halmozott a góloknál, ráadásul a 28. percben kiállították Adrianót. A katalánok azonban éppúgy nem omlottak össze, ahogy a Madrid sem Barcelonában, kétgólos hátrányban. Messi egy mesteri szabadrúgásgóllal szépített a félidő végén, de jellemző a meccs iramára, hogy még az egyperces hosszabbításban feljegyezhettünk egy-egy Ronaldo- és Di María-lövést.

Messi a 15. gólját szerezte a Clásicókon, ezzel beérte Raúlt, és megelőzte Puskás Ferencet, César Rodríguezt és Francisco Gentót. Az apró argentin előtt már csak a 18 gólos Alfredo Di Stéfano van, azonban aligha ez járt a fejében a második félidőben.

Fordulás után emberhátrányban is többet birtokolta a labdát a Barca (a meccs végére 42-58 lett a százalékos arány), igaz, a Real óvatosabb volt, mint az első félidő végén, behúzódott, és szórványos ellencsapásokat mért a vendégekre. Mindkét oldalon akadtak ziccerek, Higuaín a kapufát, Pedro Casillas lábát találta el, de gól már nem született. A hajrára Özil helyére beállt Luka Modric, aki Casillas után másodikként emelhette magasba a trófeát.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Cjz89xDk3cR4a1Ra


A Real Madrid kilencedszer lett szuperkupa-győztes (a Barca tíznél jár), a Clásicók örökmérlege pedig 88-87-re módosult, azaz a Real visszavette az előnyt, míg 46 klasszikus döntetlenre végződött.

Az ünneplésből a New York-i US Opent sérülése miatt kihagyó Rafael Nadal is kivette a részét, aki a díszpáholyból szurkolta ki kedvencei győzelmét.