Vágólapra másolva!
Mindent elkövet annak érdekében, hogy visszakerüljön a holland labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába Robin van Persie, a Manchester United  csatára. A játékos a törökök és magyarok elleni vb-selejtező előtt különbeszélgetést folytatott Louis van Gaal szövetségi kapitánnyal.

Robin van Persie bármilyen feladatot elfogadna, hogy pályára léphessen a pénteki, Törökország, illetve a keddi, Magyarország elleni világbajnoki selejtezőn.

A Manchester United legutóbbi bajnokin triplázó játékosa felkészült arra, hogy a kispadra szorul azt követően, hogy a három vereséggel záruló Eb után a Belgium elleni 4-2-es vereséggel zárult összecsapásra meghívást sem kapott Louis van Gaal kapitánytól. Így aztán várható, hogy a törökök elleni hazai összecsapáson Klaas Jan Huntelaar kezd majd a csatárposzton.

"Nem az számít, én mit gondolok. Az edzőnek kell eldöntenie, játszat vagy sem. Én készen állok arra, hogy bármelyik poszton helytálljak" - nyilatkozta Van Persie az AD Sportwereldnek.

A játékos elárulta, négyszemközti beszélgetést kért Van Gaaltól, hogy tisztázza a helyzetet, a megbeszélést utólag jónak minősítette, de így sem biztos abban, hogy lehetőséget kap a két vb-selejtezőn.

"Ha kimaradok, akkor is megtiszteltetés, hogy a keretben lehetek. És ez akkor sem fog megváltozni, ha nem lépek pályára" - tette hozzá.