Vágólapra másolva!
Képtelen leszokni a dohányzásról Mario Balotelli, a Manchester City csapatának olasz válogatott csatára, de nem ő az egyetlen, aki káros szenvedélye miatt került már bajba. Maradona már okozott szállodai zűrzavart, Ancelotti majdnem lenyelte a cigit meccs közben, Barthez pedig az ellenfél edzőjét akasztotta ki.

Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője már decemberben kijelentette, rossz vége lesz, ha játékosa, Mario Balotelli nem szokik le a dohányzásról.

A szakember annyit elért, hogy az olasz válogatott csatár napi öt szálra csökkentette adagját, de a múlt héten, a szemműtétjét megelőző napokban több olyan fotó is készült róla, hogy egy manchesteri éjszakai lokál előtt állva cigarettázik. Mancini azt javasolta, a játékos vesse alá magát hipnózisnak, hátha az sikeres terápia lenne számára.

Ám nem Balotelli az egyetlen futballista, akivel kapcsolatban jó sztorikat lehetett olvasni káros szenvedélye miatt.

Sir Stanley Matthews, aki 1956-ban az első Aranylabdát kapta, és 50 éves koráig aktívan futballozott, köztudottan erős dohányos volt, de azon még ő maga is csodálkozott, amikor mérkőzés közben egy játékostárs rágyújtott.

"Nem vagyok antidohányos, de nem hiszem, hogy jól mutat egy dohányzó kapus és egy pipázó partjelző meccs közben" - idézte őt egy essexi újság.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

2003-ban a Manchester United francia kapusa, Fabien Barthez (képünkön) a Southampton elleni, idegenbeli mérkőzés 37. percében megsérült, majd beült a hazai edző, Gordon Strachan dohánymentes irodájába, és idegesen telefüstölte. A 2-0-s vereség miatt egyébként is dühös szakember majd felrobbant, amikor a mérkőzés után belépett a szobájába.

Maradona játékosként még a cigire esküdött, később azonban a kubai elnök, Fidel Casrto barátjaként rászokott a szivarra. 2009 januárjában annyira megfeledkezett magáról, hogy egy szállodában reggel 7 órakor bekapcsolt a tűzjelző. A korai ébredés nem tett jót a hotelben elszállásolt Chelsea-nek sem, a játékosok 40 percig vacogtak az utcán, majd este 3-0-ra kikaptak a Manchester Unitedtől.


Amíg a kispadon lehetett dohányozni, addig a Milan egykori, és a Paris Saint-Germain jelenlegi mestere, Carlo Ancelotti is élt ezzel a szokással.

"Emlékszem, a 2003-as Bajnokok Ligája-negyeddöntőben az Ajax ellen játszottunk, és az utolsó percben gólt szereztünk. Gennaro Gattuso annyira örült, hogy a kispadról felugorva megragadott hátulról, nem látta, hogy dohányzom. Majdnem lenyeltem a cigarettát" - emlékezett vissza Ancelotti.