Vágólapra másolva!
Laczkó Zsoltot egy évre kölcsönvette a Sampdoriától a Vicenza, ám a védő szerződésében szerepel egy pont, amely szerint januárban visszatérhet Genovába, de akár más csapat is elviheti.

"Én kezdeményeztem a váltást, és kértem a klubvezetőséget, hogy engedjen el" - idézte az F-group.hu sajtóközleménye a 25 éves játékost.

A karrierét a Ferencvárosnál kezdő védő szerint a Sampdoriánál elsősorban az olasz játékosok élvezik a bizalmat, ezért belátta, nincs sok esélye a csapatba kerülésre. "Logikus döntés volt, hogy egy olyan együtteshez igazoljak, ahol rendszeresen pályára léphetek. Hiszem, hogy a Vicenza jó választás" - nyilatkozta a másodosztályú klubról.

Forrás: AFP/Pascal Pavani

"A vezetőség bízik bennem, azt is elfogadta, hogy a kölcsönszerződésbe belevegyük: januárban a Samp visszahívhat, de a téli átigazolási időszakban más egyesület is elvihet" - tette hozzá.

A Genovából rajta kívül egy svájci (Marco Padalino), és egy olasz válogatott játékos (Franco Semioli) is Vicenzába került. "Az előző idényben sem értette senki, miért nem megy jól a csapatnak, ugyanis mindenki látta, hogy erős a keret. A nyáron is jól igazolt a Vicenza, és nem kezdte rosszul a szezont, szóval várom már, hogy csatlakozzak az új csapatomhoz. Szeretnék bizonyítani, és folyamatosan játszani, hogy a válogatottba is mindig ideális formában érkezzek" - fogalmazott Laczkó, hozzátéve, hogy szeretné felhívni magára a Sampdoria, vagy más klubok figyelmét is.