Vágólapra másolva!
Korábbi klubja, a Fulham ellen bizonyíthat Gera Zoltán, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő, jelenleg harmadik helyezett West Bromwich Albion magyar légiósa.

Kérdéses ugyanakkor, hogy a válogatott csapatkapitányának - aki kedden, a hollandoktól 4-1-re elveszített világbajnoki selejtezőn büntetőt harcolt ki - bizalmat szavaz-e Steve Clarke vezetőedző, ugyanis annak ellenére, hogy a nyitófordulóban bombagólt lőtt a Liverpoolnak, Gera az elmúlt két bajnokin nem jutott szóhoz.

A birminghami klub hivatalos honlapja éppen egy Gerával készült interjúval vezeti fel a szombati összecsapást. "Nagyon várom, hogy a Fulham ellen játsszak, és találkozzak a régi barátokkal, három nagyszerű szezont töltöttem el a klubnál" - idézi a honlap a 75-szörös válogatott Gerát. "Hosszú sérülés után tértem vissza, a Liverpool elleni megkaptam a lehetőséget, és gólt szereztem. A következő két mérkőzésen nem játszottam, de türelmesnek kell lennem. Persze minden futballista játszani akar, és ezzel én sem vagyok másképp. A két válogatott mérkőzés segített abban, hogy jobb fizikai állapotba kerüljek."

A 33 éves támadó hozzátette, nem tart a Fulham-szurkolók esetleges haragjától: "Biztos vagyok benne, hogy csak a szépre emlékeznek velem kapcsolatban."

Forrás: AFP/Pascal Pavani

A forduló szombati játéknapján az egyedüli százszázalékos és listavezető Chelsea a Queens Park Rangers vendége lesz, míg a címvédő Manchester City ahhoz a Stoke Cityhez látogat, amelyben bemutatkozhat a nemrég igazolt, korábbi aranylabdás Michael Owen.

A hétközi válogatott mérkőzések nyomán kissé nehéz helyzetbe került a Manchester United, ugyanis Kagava Sindzsi a japán nemzeti csapattal, Robin van Persie pedig éppen a Puskás Ferenc-stadionban szedett össze egy kisebb sérülést, ráadásul a második fordulóban megsérült Wayne Rooney sem állhat még Sir Alex Ferguson rendelkezésére a Wigan elleni hazai bajnokin.

Premier League, 4. forduló:
szombat:
Norwich City - West Ham United 13.45
Arsenal - Southampton 16
Aston Villa - Swansea City 16
Fulham - West Bromwich Albion 16
Manchester United - Wigan Athletic 16
Queens Park Rangers - Chelsea 16
Stoke City - Manchester City 16
Sunderland - FC Liverpool 18.30

vasárnap:
Reading - Tottenham Hotspur 17 ó

hétfő:
Everton - Newcastle United 21 ó

Az élcsoport: 1. Chelsea 9 pont, 2. Swansea City 7 (10-2), 3. West Bromwich Albion 7 (6-1), 4. Manchester City 7 (8-5), 5. Manchester United 6 (6-5), (...) 11. Fulham 3.