Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága kedden elutasította a Hannover 96 fellebbezését, amelyet a klub Huszti Szabolcs kiállítása és eltiltása ellen nyújtott be hétfőn.

"A vizsgált szituációban a játékvezető tévedése nem nyilvánvaló, sőt, ellenkezőleg, a bíró a szabályoknak megfelelő döntést hozott" - áll a DFB indoklásában.

A magyar középpályás a 93. percben győztes gólt szerzett a Werder Bremen ellen szombati, 3-2-re megnyert találkozón, majd a gólöröme miatt két sárga lapot is kapott: egyet mezlevételért, a másikat pedig azért, mert felmászott a kerítésre, hogy a szurkolókkal ünnepeljen.

A Hannover a fellebbezéssel azt akarta elérni, hogy Huszti egyik sárga lapját és így a pirosat töröljék a jegyzőkönyvből, ennek megfelelően a játékos automatikus egymeccses eltiltása sem lépett volna érvénybe. A különös kiállításról itt olvashat bővebben.

Huszti idén nyáron tért vissza az orosz Zenitből a Hannoverbe, amelynek színeiben eddig három bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett és öt gólpasszt adott. A 29 éves játékost a múlt héten a Kicker című szaklap a 2. forduló legjobbjának választotta, és a Bundesliga honlapján zajló, a 3. kör legjobbja címért kiírt szavazást is fölényesen vezeti.