Vágólapra másolva!
Mióta kiderült, hogy John Terry lemondta a válogatottságot, fél Anglia azt találgatja, ki játszik majd belső védőt a válogatottban. Természetesen Rio Ferdinand neve is felmerült, de Peter Shilton, a korábbi 125-szörös válogatott kapus szerint a Manchester United védőjét el kéne felejteni, mivel inkább a fiatalabb játékosoknak lenne helye a csapatban.

Shilton Gary Cahillt és Joleon Lescottot játszatná a 33 éves, 81-szeres válogatott Ferdinand helyett, aki utoljára tavaly júniusban szerepelt a válogatottban a Svájc elleni Eb-selejtező alkalmával.

Roy Hodgson szövetségi kapitány szakmai okokkal indokolta, hogy Ferdinandot nem vitte ki az Eb-re, de érdekes színezetet adott a dolognak, hogy John Terry viszonya megromlott a MU-védőjével, amikor gyanúba keveredett, hogy rassziszta jelzőkkel ilette Rio öccsét, Antont a QPR-Chelsea bajnokin. A bíróság végül felmentette Terryt, aki viszont úgy érezte, a szövetség nem támogatja eléggé, ezért döntött a válogatottság lemondása mellett.

Shilton úgy véli, Ferdinand ideje lejárt, Cahillt viszont mindig is jó játékosnak tartotta, Lescottnak pedig pazar Eb-je volt szerinte. A 31 éves profi pályafutást maga mögött tudó korábbi kapus sajnálkozott egy sort Terry döntése miatt, akit nem csak védőként, hanem vezéregyéniségként is fontos csapattagnak tekintett.