Vágólapra másolva!
Simán vezeti a Bundesliga kanadai táblázatát három góllal és hét assziszttal Huszti Szabolcs, aki szerda este a szívbajt hozta a szurkolókra egy újabb gólörömmel. A Kicker címben emelte ki a Hannover légiósát, akire Európa Liga-meccs és egy bajnoki rangadó vár.

Huszti lába előtt hever a Bundesliga

Huszti Szabocs megállíthatatlan a Bundesligában: a Hannover utolsó 12 góljából tízben kulcsszerepe volt, három gólja mellett hét gólpasszt adott, ezzel vezeti is a kanadai táblázatot két Bayern München-játékos, Thomas Müller (4+3) és Mario Mandzukic (5+1) előtt.

A Nürnberg elleni szerdai, 4-1-es győzelemhez két assziszttal és egy góllal járult hozzá, utóbbi után még poénkodott is: a mezéhez kapott, hogy lerántsa magáról, majd látványosan jelezte, hogy azért mégse. Husztit ugyanis a Werder Bremennek lőtt győztes gólja után két sárgával kiállították, az egyiket a mez levételéért, a másikat kerítésmászásért kapta.

"Huszti büntette a Nürnberg védelmi hibáit" - hangoztatta a meccsről szóló cikke címében a Kicker magazin, a H96 edzője, Mirko Slomka viszont a csapatot emelte ki: "Az nem számít, hogy az ellenfél hibáit használtuk ki, a csapat ma nekiment az ellenfélnek, és megérdemelten nyert. Ez egy jó válasz volt a Hoffenheim elleni vereségre."

A Hoffenheim elleni meccsen Huszti eltiltás miatt nem játszott. A Hannover szombaton Hamburgba utazik, majd jövő csütörtökön az Európa Ligában fogadja a spanyol Levantét, aztán pedig vasárnap a bajnoki címvédő Dortmundot.