Vágólapra másolva!
Az angol futballszövetség (FA) négy meccsre eltiltotta John Terryt, aki a testület szerint nagy valószínűséggel rasszista jelzőkkel illette Anton Ferdinandot a QPR-Chelsea angol bajnokin.

Terryt ugyanebben az ügyben júliusban felmentette a bíróság, ennek ellenére a szövetség folytatta a vizsgálatot, és végül négymeccses eltiltással és 220 ezer fontos pénzbüntetéssel sújtotta a védőt.

A konfliktus a tavaly októberben játszott QPR-Chelsea meccsen robbant ki Anton Ferdinand, a hazaiak játékosa és Terry között, Ferdinand azt állította, hogy Terry rasszista mondatokkal sértegette. Az esetnek több következménye is lett: az FA megfosztotta csapatkapitányi tisztségétől Terryt, az akkori szövetségi kapitány, Fabio Capello pedig lemondott, mert úgy érezte, a szövetség a feje fölött döntött.

Terryt az új kapitány, Roy Hogdson kivitte az Eb-re, de a hátvéd pár napja bejelentette, lemondja a válogatottságot, mert úgy érzi, a bíróság döntése ellenére a szövetség nem támogatja. Az FA, bár nem talált bizonyítékot, valószínűnek tartja, hogy a rasszista sértegetés megtörtént, ezért rótta ki a büntetést Terryre.

A szankciók még nem lépnek érvénybe, a játékosnak ugyanis 14 napig lehetősége van fellebbezni az ítélet ellen. Terry a második Premier League-ben szereplő játékos, akit rasszizmus miatt büntetnek meg: a liverpooli Luis Suárez nyolcmérkőzéses eltiltást kapott még az előző szezonban, mert sértegette a Manchester United védőjét, Patrice Evrát.