Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulója előtt az átigazolási hírekkel foglalkozó Transfermarkt.de szakportál megszavaztatta olvasóit arról, kit tartanak a szezon legjobb igazolásának. A Hannover magyar szélsője, Huszti Szabolcs óriási fölénnyel nyert.

A Transfermarkt.de portál az 50. Bundesliga szezon első hat fordulója után szavaztatta meg az olvasókat, de az eredmény láttán szinte felesleges volt, Huszti Szabolcs ugyanis a leadott közel hatezer voks 54 százalékát megszerezte.

A Hannover 750 ezer euróért szerződtette az orosz Zenittől, a magyar játékos öt bajnokin három gólt szerzett és öt asszisztot jegyzett, ezzel vezeti a Bundesliga pontlistáját.

A szavazatok 20,1 százalékával a Bayern München új horvát csatára, Mario Mandzukic lett a második, őt két japán játékos, Inui Takasi (Frankfurt, 11,9 százalék) és Kijotake Hirosi (Nürnberg, 9 százalék) követi.

"Huszti nagyon jól játszik, úgy, mint egy világklasszis. nemcsak a hihetetlen számok beszélnek a jó teljesítményéről, hanem az is, micsoda gólokat szerzett. Élvezet nézni" - kommentálta döntését egy szavazó a portálon.