Vágólapra másolva!
A Real Madrid hiába szerzett vezetést Cristiano Ronaldo góljával a Camp Nou 95 ezer nézője előtt, a Barcelona Messi duplájával fordítani tudott a spanyol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján, de ezzel még nem volt vége. A címvédő ugyanis - portugál klasszisa révén - egyenlített, így a meccs vége 2-2 lett. A Real azonban örülhet, hogy a végén nem ment be Montoya kapufás lövése, mert így megmaradt a két csapat közötti nyolcpontos, a bajnokság hosszát tekintve nem annyira tetemes különbség.

A meccs történései percről percre

Primera División, 7. forduló:
FC Barcelona - Real Madrid 2-2 (1-1)
Camp Nou, 95 ezer néző
v.: Delgado Ferreiro
Barcelona: Valdes - Dani Alves (Montoya, 28.), Mascherano, Busquets, Adriano - Xavi, Iniesta, Fabregas (Sanchez, 64.) - Jordi Alba, Messi, Pedro
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María (Essien, 88.), Özil (Kaká, 80.), Ronaldo - Benzema (Higuaín, 62.)
gól: Messi (31., 61.), illetve C. Ronaldo (23., 66.)
sárga lap: Pedro (39.), Busquets (54.), illetve Xabi Alonso (43.), Özil (59.), Pepe (78.)

A Barcelona meglepően visszafogott volt a Real Madrid elleni rangadó elején, a nyolcpontos hátrányban lévő fővárosiak sorra dolgozták ki a helyzeteket.

Az első lövés Dí Maríáé volt, aki egy legurított labdát távolról lőtt fölé, majd Benzema a hónap legcikibb kapáslövését mutatta be: mozdulata után a labda a szögletzászló környékén kullogott ki.

De ettől még a Real támadott, a folytatásban nem is akárhogyan, az előrelopakodó Ramos fejese után Valdes hálát adhatott az égnek, hogy a labda fölé ment.

Forrás: AFP/Lluis Gene
Forrás: AFP/Lluis Gene

Az első Real-gól előtt a Barcának nem is volt, csak egy feljegyezhető helyzete, a 21. percben Iniesta lőtt egy csel után jócskán fölé.

Az addig sem rossz meccsnek aztán nagyon jót tett, hogy a 23. percben Ronaldo hét méterről, lapos lövéssel bevette a rövidre fittyet hányó Valdes kapuját, mert a Barca megijedt, és - már amennyire erre tudatosan képes lehetett - nem is engedte jó ideig helyzetbe kerülni a vendégcsapatot. A hazai csapatot közben - Puyol hét közi kiesése után - újabb sérülés sújtotta, Dani Alvest le kellett hoznia Vilanovának.

Messi egy nagy-nagy madridi védelmi hiba után büntetett, Pepe nem tudta, hogy hol van, így épp az argentin elé fejelt, aki az ilyen helyzeteket ezerből legalább 999-szer belövi. A Real vezetése nyolc percig tartott.

Az első félidőben gyakori Real-támadások ellenére a labdát ritkán adta oda a Barca a vendégcsapatnak, 67 százalékban a katalánoknál volt.

A meccs összefoglalója:


A második játékrészben már sokkal inkább a Barcelona dominált, és a 61. percben sikerült is megszereznie a vezetést, Messi szabadrúgásból varázslatosan csavarta el a labdát a sorfal felett.

Ekkor úgy tűnt, a durcás madridiak Ronaldóval az élen már nem lesznek képesek egyenlíteni, főképp akkor csaphattak az asztalra a Real-drukkerek, amikor a 65. percben egy ollózási kísérletnél a vendégek portugál ásza nem találta el a labdát, ráadásul a földre érkezés után a vállát is fájlalta.

Senki nem gondolta ekkor, hogy egy perc múlva ugyanez az ember Özil indítását olyan könnyedén gólra váltja majd, mint tette, kiegyenlítve az állást.

Bár bejött a kreatív Kaká, a Real eddigre ellőtte összes puskaporát, Mourinho ezt látva a hajrában be is küldte Essient, hogy legalább a döntetlen legyen meg, és végül nem a ghánai, hanem a kapufa mentette meg a vendégeket.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A 88. percben egy kiváló akció végén Montoya távolról a keresztlécet találta telibe, majd Pedrónak is volt még egy helyzete, de az eredmény már nem változott.

A Real örülhet, hogy nem nőtt 11 pontosra a Barca előnye, hiszen nyolc pont még ledolgozható. Kérdés persze, hogy milyen formában folytatja a bajnokságot a Barca, mert ha keveset hibázik, akkor csendben be is húzhatja a bajnoki címet. Viszont ne feledjük: lesz még egy El Clásico Madridban is.

A Barcelona 19 ponttal éllovas, de pontszámban utolérte az Atlético Madrid, amely egy öngóllal győzte le a dobogón harmadik Málagát. A Real Madrid hetedik, 11 ponttal.

további eredmények:
Atlético Madrid - Málaga 2-1
gól:
Falcao (6.), Welington (90. - öngól), illetve Santa Cruz (36.)

Athletic Bilbao - Osasuna 1-0 (1-0)
Real Mallorca - Granada 1-2 (0-0)
Levante - Valencia 1-0 (1-0)

szombaton játszották:
Real Betis - Real Sociedad 2-0 (1-0)
Valladolid - Espanyol 1-1 (0-0)
Real Zaragoza - Getafe 0-1 (0-0)
Rayo Vallecano - Deportivo La Coruna 2-1 (2-1)

pénteken játszották:
Celta Vigo - Sevilla 2-0 (0-0)