Vágólapra másolva!
Kitiltott a hazai mérkőzéseiről egy riportert a svéd AIK labdarúgócsapata, miután a rádiós közvetítés során az együttes fekete játékosaira a sötétke jelzőt használta.

Vasárnap furcsa jelenségre lettek figyelmesek azok a szurkolók, akik az interneten akarták követni a svéd futballbajnokság AIK-Gefle mérkőzését. A Sveriges Radio közvetítésébe ugyanis olykor behallatszott egy távoli hang, amely a hazaiak fekete játékosait "sötétkeként" emlegette. A hangot később Bo Hansson sportriporterével azonosították.

"Bo Hansson ebben a szezonban nem jöhet a meccseinkre, mert amit tett, teljesen ellentétes az értékeinkkel. Mi zéró toleranciával küzdünk a rasszizmus ellen." - nyilatkozta a svéd Sportbladetnek Thomas Edselius, az AIK ügyvezető igazgatója.

A rádiós sportosztályának vezetője, Jacob Sillen szintén elítélte a történeteket.

Hansson nem érti, hogy történhetett mindez. "Egyszerűen csak magamban beszélgettem a sarokban. Nem az volt a célom, hogy mindez adásba menjen" - mondta.

A mérkőzésen a vendég Gefle 1-0-ra nyert, a hazaiaknál három fekete játékos szerepelt, a ghánai Kwame Amponsah Karikari, illetve a Sierra Leone-i Mohamed Bangura mellett az az ugandai-svéd Martin Kayongo-Mutumba, aki 2010-11-ben a Videoton játékosa volt.