Vágólapra másolva!
Két évre szóló támogatási megállapodást írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Telekom.

Az ünnepélyes eseményen Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével a szerződést, amely elsősorban a felnőtt és az utánpótlás válogatottak támogatásáról szól, de az amatőr futball számára is segítséget jelent.

"A kormányzat által kialakított tao-pénzeknek köszönhetően az utánpótlás és az amatőr labdarúgás komoly forrásokhoz jutott, ugyanakkor a profi futball üzleti alapon szerveződik, a válogatott pedig ebbe a kategóriába tartozik" - mondta Csányi Sándor. "Emellett természetesen külön öröm, hogy a Telekommal aláírt megállapodás az amatőr futballra és az utánpótlás-nevelésre vonatkozóan is segítséget jelent a 10 éves stratégia mentén dolgozó szövetségünknek."

Christopher Mattheisen úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy a Telekom jó partnere lesz az MLSZ-nek és a magyar futballnak, s a cég a lehetőségeihez mérten újszerűen és sokoldalúan igyekszik majd segíteni a szövetséget.

"A fejlődéshez, az előrelépéshez, illetve a sikeres magyar labdarúgás felépítéséhez szeretnénk hozzájárulni, ami pedig az amatőr futballal kapcsolatos támogatást illeti, igyekszünk az MLSZ-szel közösen olyan programokat kidolgozni, amelyek ezen a területen komoly segítséget jelentenek a szövetségnek" - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Csányi Sándor a válogatott eddigi vb-selejtezős szereplésével kapcsolatban azt mondta, az MLSZ és a csapat is sok kritikát kapott, különösen a Hollandiától elszenvedett 4-1-es vereség után, de meggyőződése, hogy nem egy-két mérkőzésen "dől el minden."

"Ha a továbbiakban is azt az utat követjük, amelyet előzetesen kijelöltünk, akkor eredményesek lehetünk" - fogalmazott az MLSZ elnöke. "Egyértelműen előrébb járunk, mint 2010 előtt, ezt bizonyítja a világranglistán átlagban elfoglalt helyünk, illetve az Egervári Sándor szövetségi kapitány vezette csapat 65 százalékos sikeraránya. Bízom abban, hogy eredményesen vesszük a vb-selejtezőket, de akkor sem fogom elveszíteni a hitem, ha most nem jutunk ki a vb-re."

A magyar válogatott kedden 20.30-tól a török csapattal játszik világbajnoki selejtezőt a Puskás Ferenc Stadionban.