Vágólapra másolva!
Raúl Albiol, a Real Madrid védője szerint Iker Casillas, a madridi csapat és a spanyol fociválogatott kapusa azért került az utóbbi időben kritikák kereszttűzébe Spanyolországban, mert így akarják gyengíteni az esélyeit az Aranylabdára.

Casillast a Manchester City elleni BL-meccs után elővették, amiért gólt kapott Aleksandar Kolarov távoli szabadrúgásából, majd a Barca elleni rangadó után szintén voltak kritikus hangok, amikor Messi is szabadrúgásból csavart a kapujába.

Raúl Albiol szerint a Casillast lejárató kampány célja az, hogy megkönnyítsék azok dolgát, akik az Aranylabda-győztesről döntenek, mert ha valakit ennyire támadnak, akkor azzal az esélyeit is rontják.

"Kapusként szinte lehetetlen feladat Aranylabdát nyerni, de ha van olyan, aki képes rá, az Iker. Bajnok lett a Real Madriddal, Eb-t nyert a spanyol válogatottal, nagyszerű idényt tudhat maga mögött" - mondta a védő. Kapusként eddig egyedül a legendás Lev Jasin tudott Aranylabdát nyerni, még 1963-ban.

A Barca-Real rangadó után José Mourinho, a madridiak edzője azt nyilatkozta, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is külön színvonalat képvisel, olyan, mintha egy másik bolygóról jöttek volna, majd később hozzátette, Ronaldót azért egy fokkal jobbnak tartja, és bűn lenne, ha nem ő nyerné az Aranylabdát. A Barcához közeliek persze Messi, és Andrés Iniesta mellett kampányolnak, úgyhogy nehéz megmondani, végül ki lesz a befutó.

"A legigazságosabb az lenne, ha Casillas, Ronaldo, Messi és Iniesta is megkapná az Aranylabdát, mert mindannyian megérdemelnék. Normális esetben egy kapusnak is ugyanolyan elbírálás alá kéne esnie, mint egy mezőnyjátékosnak, Casillas ráadásul sokat tett a válogatottért, a Realért, és a spanyol fociért. El tudom képzelni, hogy a kritikák zavarják, és a meccsek után ezeken emészti magát, mivel a szurkolók nagyon sokat várnak tőle, mint ahogy ő is magától, de nekünk biztonságot ad, ha ő véd" - dicsérte a kapust Albiol, aki előtt megnyílhat az út a Real kezdőjébe, mivel a hátvédsorból Arbeloa, Fabio Coentrao és Marcelo is kidőlt.

Casillasszal kapcsolatban pár hete még az is téma volt, hogy megromlott a viszonya Ronaldóval, amiért látványosan nem ünnepelte a portugál góljait, a héten pedig azt lehetett olvasni, hogy a Real leigazolná Peter Schmeichel fiát, hogy ezzel is még jobb teljesítményre sarkallja.