Vágólapra másolva!
Háromgólos vezetés után keményen küzdenie kellett a három pontért a Barcelona labdarúgócsapatának, amely végül emberhátrányban, Lionel Messi mesterhármasával 5-4-re nyert a Deportivo otthonában.

Elképesztő gólt lőtt Higuaín

Eredmény, Primera División, 8. forduló:
Deportivo - Barcelona 4-5 (2-4)
gól:
Pizzi (26., 47., az elsőt büntetőből), Álex Bergantinos (37.), Jordi Alba (79., öngól), illetve Jordi Alba (3.), Tello (8.), Messi (18., 43., 77.)
piros lap: Mascerano (49., Barcelona)

Az esélyeknek megfelelően lendületesen kezdett a listavezető, még veretlen Barca, amely úgy tűnt, bő negyedóra alatt lerendezi a csatát. A bajnokságot egy augusztus 20-i, Osasuna elleni győzelemmel kezdő, de azóta nyeretlen hazaiak már a harmadik percben kapituláltak: Fabregas passzát Jordi Alba gurította a kapuba (0-1).


A 8. percben Tello döntött úgy, hogy egyedül oldja meg a helyzetet, Messi passzából jobbról éles szögből lőtt a kapuba (0-2).


A 18. percben megvillant Messi is, aki 17 méterről lőtt bombagólt (0-3).


A 26. percben Pizzi büntetőből szépített (1-3), majd a 38. percben váratlanul egyre csökkent az előny: egy szöglet után Mascheranóról Álex Bergantinos elé került a labda, akinek 16 méteres lapos lövését Valdes ügyetlenül a kapuba paskolta (2-3).


A félidőt csattanója azonban még hátra volt, a 43. percben Messi lépett ki, és okosan a hosszú jobb sarokba lőtt (2-4).


Az első félidő 67 százalékos labdabirtoklását nem tükrözte hűen az eredmény, a második félidő ráadásul újabb hazai gólt hozott. A 47. percben Pizzi 23 méteres szabadrúgása hibátlanul csavarodott a bal felső sarokba, Valdésnek esélye sem volt hárítani, noha beleütött a labdába (3-4).


Sőt, egy perc múlva Mascerano jobb könyöke hozzáért Rikihez, aki nagyot esett, a játékvezető szemrebbenés nélkül felmutatta az argentin második sárga lapját. A megfogyatkozott Barca az 53. percben ismét közel járt a gólhoz, de Messi szabadrúgásból a kapufát találta el.

Húsz percet kellett várni az újabb találatra, amit a hazai közönség bánatára ismét Messi jegyzett, ezúttal a térfél közepéről indulva, két védőt megforgatva lőtt a bal sarokba (3-5).


És még nem volt vége: a 79. percben egy teljesen reménytelen bal oldali beadásba Jordi Alba úgy ért bele Riki mellett, hogy hat méterről saját kapujába emelt (4-5).


A hajrában már hiába mozgósított minden erőt a Depor, nem tudott egyenlíteni.