Társoldalunk:

Kemény ellenfél, puha bíró vár a Vidire

2012.10.24. 9:42

Öt nyeretlen bajnoki után az Európa Ligában, a Basel ellen javíthat a Videoton. Sándor György az eddigi legkeményebb ellenfélre számít, a játékvezető a rutintalan Zelinka lesz.

Hajnalék az EL-ben is rákapcsolhatnak

A Basel nem kezdte jól a szezont, aminek következményeként múlt héten menesztették Heiko Vogel vezetőedzőt, akit Murat Yakin váltott a kispadon. A korábbi válogatott játékos bemutatkozása nem sikerült, vasárnap egy góllal kikaptak Luzernben, így 13 forduló után 21 ponttal csak negyedikek a bajnokságban.

Hiába vannak gondjai a Baselnek, így is az eddigi legnehezebb feladat lesz a Videoton számára az EL-ben, mondta Sándor György a klub honlapján: "Sok ember számára a Sporting nagyobb név, de velük nem volt minden rendben, gondok voltak a csapategységgel, minden idők egyik legrosszabb bajnoki rajtja állt mögöttük, ha jól tudom."

A Videoton három hete 3-0-ra legyőzte a portugál csapatot, ezzel két forduló után három ponttal második a csoportjában.

"A Baselnél igaz, hogy edzőt váltottak, de úgy látom, stabilabbak és veszélyesebben játszanak, ráadásul kiváló a szélsőjátékuk" - tette hozzá Sándor.

A játékvezető a cseh Miroslav Zelinka lesz, aki mindössze 2011 eleje óta FIFA-kerettag, és csak 31 éves. Zelinka vezette a tavaszi bukaresti derbit, a Rapid-Steaua meccset, amely után kemény kritikákat kapott a helyi lapoktól, sőt még a román játékvezetői bizottság elnökétől, Ion Craciunescutól is.

A Basel két döntetlennel kezdett a G csoportban, amelynek további magyar érdekeltje, Köteles László, a Genk kapusa csapatával a Sportingot fogadja.

Európa Liga, a G csoport 3. forduló:
Videoton - Basel (svájci) 19.00
Genk (belga) - Sporting Lisboa (portugál) 19.00

A csoport állása:

1. Genk 2 1 1 - 5-2 4 pont
2. Videoton 2 1 - 1 3-3 3
3. Basel 2 - 2 - 2-2 2
4. Sporting 2 - 1 1 0-3 1

A csoportból az első két helyezett jut tovább.