Vágólapra másolva!
Három forduló után kapott gól nélkül, százszázalékosan vezeti a C csoportot a Bajnokok Ligája-újonc Málaga, amely szerdán a Milant verte 1-0-ra. Joaquín először még csúnyán fölé lőtt egy büntetőt, hogy a szünet után győztes találatot szerezzen.

"Legközelebb már gondolunk a továbbjutásra, de most újra a bajnokságra kell figyelnünk" - közölte Manuel Pellegrini, a Málaga edzője. "Mindig próbálunk támadni, de a védekezésünk is jó, ezt mutatja az is, hogy még nem kaptunk gólt - és az eredmény nem is tükrözi hűen a játék képét. Tökéletesen hiszek minden egyes játékosomban."

A chilei edző, aki a 2005/06-os idényben BL-elődöntőig vezette a Villarrealt, hozzátette: "Plusz súlyt adott a meccsnek a Milan, minden, amit ez a klub képvisel."

A Milan viszont jelenleg padlón van, a BL-ben ugyan még második a csoportjában, ám a Serie A-ban csak a 15., három forduló óta nyeretlen.

"Bízom a játékosaimban, biztosan javítani fogunk a bajnokságban. A BL-ben még mindig jó pozícióban vagyunk, de mostanában nincs szerencsénk, mert nagy helyzeteket hagyunk ki, miközben minden hibánkért megbüntetnek" - panaszolta Massimiliano Allegri.


"A Málaga támadott, de nem dolgozott ki komoly helyzeteket. Támadásban túl sok utolsó passzt rontottunk, volt területünk, de nem használtuk ki. Először álltunk fel három védővel, alapjaiban jól játszottunk, a jövőben is alkalmazzuk majd ezt a rendszert. Pillanatnyilag a lehető legegyszerűbben kell gondolkodnunk, néhány jó eredményt kell produkálni, hogy önbizalmat gyűjtsünk."