Társoldalunk:

Klubrekordot döntött Horváth Ferenc a Kecskeméttel

A Kecskemét 2-0-ra nyert a sereghajtó Siófok vendégeként a labdarúgó NB 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A házigazdáknak ez volt a kilencedik vereségük ebben az idényben, és továbbra is nyeretlenek, míg a vendégeknek Horváth Ferenc vezetőedző kinevezése óta sorozatban ez volt a negyedik sikerük, amivel klubrekordot állítottak be.

NB I, 12. forduló:
FGSZ Siófok - Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Siófok, 300 néző, v.: Oláh
Siófok: Kurucz - Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes - Pál Sz., Kecskés, Egerszegi, Melczer (Horváth B., 81.) - Kiss M. (Zamostny, a szünetben) - Dajic (Sipos, 67.)
Kecskemét: Borszéki - Sós, Póti, Vaskó, Forró - Ramos - Litsingi, Savic (Bertus, 68.), Patvaros, Tarabai (Jorginho, 71.) - Salami (Dosso, 77.)
gólszerző: Salami (31.), Patvaros (57.)
sárga lap: Kecskés (80.), illetve Sós (90.)

Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült, igaz, helyzetbe leginkább pontrúgások után kerültek, az első góljukat is szabadrúgás előzte meg. A hazaiak első kapura menő lövésére 44 percet kellett várni.

A szünet után egy megpattanó labda végképp eldöntötte a találkozót. A kétgólos kecskeméti győzelemmel a Siófok negatív rekordot könyvelhetett el: eddigi 20 élvonalbeli szezonjában még egyszer sem fordult elő, hogy sorozatban 12 meccsen nyeretlen maradt.