Vágólapra másolva!
Pályafutása végéig az FC Barcelonában szeretne futballozni Lionel Messi, aki másodszor vehette át a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt.

"Jelen pillanatban az az álmom, hogy ennél a klubnál fejezem be a karrierem, mielőtt hazatérek" - mondta a 25 éves argentin támadó a díj átvétele után, aki a legutóbbi szezonban szerzett 50 bajnoki góljával érdemelte ki az elismerést. "A legfontosabb, hogy tovább fejlődjek itt, és ezt tegyem egészen a végéig."

A Barcelonában tartott ceremónián Messi elmondta, gyerekkorában a klubjánál valaki azzal kedveskedett neki, hogy minden gólja után kapott tőle egy süteményt, ami a meccsek elején rendre eszébe jutott. Az argentin klasszis később ugyanilyen támogatást kapott a Barca akadémiáján. "Nagyon nagyra értékelem, amit a klub értem tett azért, hogy beteljesedjenek az álmaim."

A legutóbbi három Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó támadó 2000-ben, 13 évesen került a katalán klubhoz, amelynek színeiben eddig 270 gólt szerzett. A hétvégén a Rayo Vallecano elleni bajnokin pályafutása 300. és 301. találatát jegyezte a válogatott mérkőzéseket is beleszámítva.

Messi a Barcával eddig többek között öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett, a 2009-2010-es szezonban szintén megnyerte az Aranycípőt.