Vágólapra másolva!
Bár a játékvezető és az ellenőre is játékra alkalmasnak ítélte a Szusza Ferenc Stadion gyepét, Roderick Duchatelet tulajdonos úgy döntött, a csapatok nem játszhatják le a pálya alkalmatlansága miatt az NB II Keleti csoportjában kiírt Újpest B-Cegléd bajnokit, írja a Nemzeti Sport.

"Ha a mérkőzés által okozott károkat kifizetik, és rendbe hozzák a jövő heti, Eger elleni mérkőzésünkig azok, akik szerint mérkőzést lehet rendezni rajta, nincs gond, de természetesen ez nem így működik"- tolmácsolta a belga tulajdonos szavait honfitársa, Jos Daerden, az első csapat edzője.

Ványi Zsolt, a Cegléd edzője azt mondta, akárhogyan is dönt a szövetség, még egy alkalommal nem utaznak el Újpestre. "Ha a bíró és az ellenőr is szabad utat adott a mérkőzésnek, illett volna lejátszani. Megértem, hogy Újpesten vigyáznak a nemrégiben felújított játéktérre, de vidéken a vasárnapinál lényegesen rosszabb körülmények között játszanak a csapatok: Cegléden is többször előfordult, hogy a sáros talaj ellenére a bírók köteleztek bennünket a futballra, mégsem szaladtam a polgármesterhez, hogy térítsék meg a kárunkat".

Az ügyben az MLSZ dönt majd, és nem kizárt, hogy 3-0-val a Cegléd kapja meg a három pontot.