Vágólapra másolva!
0-4-ről felállva hosszabbításban harcolta ki a 7-5-ös győzelmet az Arsenal labdarúgócsapata a Reading ellen az angol Ligakupa keddi játéknapján. Arséne Wenger szerint élete egyik legnagyobb meccse volt a katasztrófának kinéző, végül bravúrral megfordított csata.

"Nem az volt a célunk, hogy így nyerjünk, de azzal, hogy ekkora hátrányról visszakapaszkodva megfordítottuk a csatát, olyan meccset játszottuk, amire életem végéig büszke lehetek" - lelkendezett Arséne Wenger a 7-5-re megnyert gigászi ütközet után.

Az Arsenal edzője szerint az első félidőben katasztrofálisan futballoztak tanítványai, és hálálkodott a szurkolóknak, hogy 0-4-nél sem hagyták cserben a csapatot.

"Úgy gondolom, a hazaiak 4-0-nál azt hitték, ez a meccs megvan. 4-1-nél se aggódtak, 4-2-nél viszont rádöbbentek arra, hogy még nincs vége a mérkőzésnek. És ekkor jött a pánik. 4-4-nél éreztem, hogy megfordítható a mérkőzés, mert a Reading elkészült erejével és mentálisan is mélyponton vannak a játékosai."

Wenger egyszer már átélt hasonló traumát, 2011. február 5-én csapata a Newcastle otthonában a 69. percig 4-0-ra vezetett, végül örülnie kellett az egy pontnak is (4-4).

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OkWTiQKD4bxok67w

Kollégája, Brian McDermott szerint a fordulópont az volt, hogy a félidőt nem sikerült 4-0-lal hozni, és a 45. percben Theo Walcott szépíteni tudott.

"A második félidőben már kamikázefutballt játszottunk" - tette hozzá.